Vaterpolo

Mladi vaterpolisti bolji od Italije

0809vaterpolisti
M
lada vaterpolo reprezentacija Crne Gore savladala je selekciju Italije 13:12 (3-3, 4-2, 2-3, 4-4) u borbi za 5. mjesto na Svjetskom prvenstvu u Istanbulu.

Mladi vaterpolisti bolji od Italije
Portal AnalitikaIzvor

Crna Gora će sjutra od 11 sati igrati sa domaćinom Turskom koja je bila bolja od Hrvatske 8:5. Tri gola za našu selekciju postigao je Pješivac, po dva puta u listu strijelaca upisali su se Konatar, Đurđić, Moskov i Ukropina, a po jednom Kriještorac i Saveljić.

Tri gola za Italiju postigao je Kampopijano, po dva Kanelj, Kalvauna, Boreli a po jedan Gandini, Gavaci i Alesijani. Pobjednički gol za Crnu Goru postigao je Đurđić 13 sekundi prije kraja, sa oko 10 metara udaljenosti.

''Ovo je bila jako teška utakmica, jer nijesmo sklopili oko nakon eliminacije od Španije. Strašno nas je pogodila eliminacija. Nije Španija prošla ne zasluženo, ali smo mi napravili par grešaka koje odavno nijesam vidio. Krivo mi je, jer su se momci trudili, željeli pobjedu, ali... Eto to je danas sve izašlo protiv Italije. I mi i Italija smo računali da ćemo biti među četiri selekcije svijeta. Razočarani smo, ali smo danas mi pokazali veću želju. Što se tiče duela sa Turskom, ona je danas dominirala protiv Hrvatske, u naletu je i biće jako teško. Ujedinili smo se kad je bilo najteže, stisli se, i vjerujem da ćemo još sjutra odigrati kako treba i osvojiti peto mjesto'', kazao je nakon meča selektor Mirko Vičević.

Crna Gora - Italija 13:12 (3:3, 4:2, 2:3, 4:4)

Crna Gora: Miloš Konatar (2 odbrane), Marko Konatar 2, Đurđić 2, Ćetković, Popadić, Pješivac 3, Ukropina 2, Krivokapić, Kriještorac 1, Adžić, Moskov 2, Saveljiž 1, Stanović (5 odbrana i peterac).

Italija: Ćikali (7 odbrana), Kanela 2, Gandini 1, Roli, Baviera, Gavaci 1, Kalvaviva 2, Kampopijano 3, Alezijani 1, Gvidi, Boreli 2, Basani, Viola.

Izvor i foto: rtcg.me

Portal Analitika