Region

U Srbiji zaplijenjena droga vrijedna oko milion eura

0908Srbijadroga
S
rpska policija zaplijenila je danas, na graničnom prelazu Batrovci, veću količinu narkotika čija se tržišna vrijednost procjenjuje na oko milion eura, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

U Srbiji zaplijenjena droga vrijedna oko milion eura
Portal AnalitikaIzvor

Pripadnici granične policije su, pregledom automobila "seat toledo" holandskih registarskih oznaka, kojim je upravljao turski državljanin A. E. (25), u bunkeru u prtljažniku vozila, pronašli oko kilogram droge za koju se osnovano sumnja da je kokain.

Osim toga, policija je pronašla i skoro 34 kilograma supstance za koju se sumnja da je ekstazi, kao i 542 grama narkotika za koje se pretpostavlja da se radi o metamfetaminu.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je, nakon još jedne uspješne akcija policije na graničnom prelazu Batrovci, da mu je drago što su ljudi koji rade u policiji shvatili njegovu poruku - da zaplijenjene količine narkotika moraju biti daleko veće.

"Jasno je da se na ulicama nalazi mnogo više opojnih droga od nekoliko desetina grama koje je policija ranije uspevala da otkrije. Očekujem da se nastavi sa uspešnim akcijama u kojima se zaplijenjuju narkotici čija je vrednost na tržitu višemilionska", poručio je Stefanović.

A.E. je, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet opojnim drogama, predat Policijskoj upravi u Sremskoj Mitrovici na dalje postupanje.

Izvor: MINA; foto: kurir-info.rs

Portal Analitika