Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • KALUĐEROVIĆ: Ako SDP pođe sa DPS-om to bi bila potvrda da mafija kontroliše donošenje najvažnijih odluka

KALUĐEROVIĆ: Ako SDP pođe sa DPS-om to bi bila potvrda da mafija kontroliše donošenje najvažnijih odluka

kaludjerovic
U
koliko SDP definitivno odluči da, umjesto manjiske uprave u Podgorici, uz podršku opozicije, formira vlast sa DPS-om, biće to potvrda zastrašujućeg saznanja da političko podzemlje i organizovani kriminal i dalje kontrolišu donošenje najvažnijih odluka u vladajućim partijama u Crnoj Gori, ocijenio je u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika poslanik i predsjednik Odbora SNP Glavnog grada Velizar Kaluđerović.

KALUĐEROVIĆ: Ako SDP pođe sa DPS-om to bi bila potvrda da mafija kontroliše donošenje najvažnijih odluka
Portal AnalitikaIzvor

Prema njegovim riječima odbiti ponudu opozicije da SDP faktički ima kompletnu vlast u Podgorici i da u vremenskom intervalu koji sam odredi organizuje demokratske izbore u Podgorici, učiniće samo oni koji su neslobodni u donošenju demokratskih odluka.

-Ovo demokratska javnost u Podgorici i Crnoj Gori mora da zna. Na to treba posebno da obrate pažnju i brojni članovi organa SDP-a koji se istinski i iskreno zalažu da se dese demokratske promjene u Podgorici i Crnoj Gori.

Potpuno je jasno da svaka druga odluka SDP-a, osim odluke o saradnji sa opozicijom, obezbjeđuje DPS-u dominantno vršenje vlasti i time onemogućava demokratski iskorak u pripremi narednih izbora u Podgorici, bili oni ubrzo, ili za četiri godine, tvrdi Kaluđerović.

Učešće DPS-a u vlasti u Podgorici, kako je kazao, onemogućilo bi razobličavanje brojnih afera i štetnih poslova koji su se u prethodnim godinama realizovali upravo u režiji čelnika DPS-a, a građane Podgorice koštali desetine miliona evra i koji su, umjesto da budu uloženi u razvoj glavnog grada, napunili džepove pojedincima iz vlasti i njima bliskim licima. Zato su motivi organizovanog kriminala da čini sve kako se u Podgorici ne bi desile promjene jasni i lako shvatljivi.

-Poražavajuće je, međutim, saznanje da u vrhovima pojedinih partijskih struktura nagovještavaju spremnost da se povinuju interesima mafije, a ne društvenom napretku Podgorice i Crne Gore, zaključio je Kaluđerović.

 

 

Portal Analitika