Ostalo

Danijel Furtula u timu Balkana

Danjel-Furtula
Danijel Furtula
najbolji crnogorski atletičar, dobio je veliko priznanje izborom u sastav atletske reprenzetacije Balkana,gdje će će učestvovati na na takmičenju DecaNation 2014 u Angers Francuskoj 30.avgusta. Izbor za sastav reprenzetacije Balkana za ovo takmičenje izvršen je od pobJednika na Balkanskim seniorskom prvenstvu u Pitestiju-Rumunuja, gdje je Danijel osvojio drugo mjesto u bacanju diska.Zbog povrede Martina Marića iz Hrvatske koji je osvojio prvo mjesto, Danijel Furtula je kao drugoplasirani ušao u reprenzetaciju Balkana. Takmičenje u Frnacuskom gradu Angers održava se svake godine u istom terminu pod pokroviteljstvom Francuske atletske federacije,kao susret deset nacija Evrope.

Danijel Furtula u timu Balkana
Portal AnalitikaIzvor

-Predstavlja mi veliku čast i obavezu,da po prvi put neko iz crnogorske atletike bude pozvan u reprenzetaciju Balkana na ovako veliko takmičenje-istakao je Danijel Furtula,koji je obavio završne 10-to dnevne pripreme na hrvatskoj planini Bjelolasici,gdje je danas krenuo na 22.Evropsko prvenstvo u atletici koje se od 12-17.avgusta održava u Cirihu.

Furtula kao jedini predstavnik Crne Gore na šampionatu,na borilišta izlazi prvog dana takmičenja 12.avgusta u 17:15 časova u kvalifikacijama bacanja diska.

 

 

Portal Analitika