Region

Pritvor za Dragana Đurića

okdjurich
V
iši sud u Subotici odredio je pritvor Draganu Ðuriću (34) osumnjičenom za ubistvo Tijane Jurić (15) iz Bajmoka.

Pritvor za Dragana Đurića
Portal AnalitikaIzvor

Pritvor mu je određen po četiri zakonska osnova, rekla je Tanjugu sekretar Višeg suda Jelena Bogovac Zelić.

Sudija za prethodni postupak mu je, na predlog Višeg tužilaštva u Subotici, odredio pritvor zbog opasnosti od bjekstva, visine zaprijećene kazne za teško ubistvo za koje je osumnjičen, zbog okolnosti pod kojima je djelo izvršeno kao i zbog uznemirenja javnosti. Ðurić je nakon saslušanja u sudu prebačen u pritvorsku jedinicu okružnog zatvora u Subotici.

Ðurić se tereti za krivično djelo teško ubistvo za koje je zaprijećena kazna od 30 do 40 godina zatvora.

On je uhapšen u noći između srijede i četvrtka, a u policiji je priznao da je počinio to krivično djelo i policiju odveo do mjesta na kojem je zakopao žrtvu.

Prema podacima koje je saopštio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, Ðurić je prvo žrtvu udario svojim vozilom, a nakon što je počela da traži pomoć, uhvatio je za vrat, udarao, a potom ubacio u automobil, gdje je sa nje skinuo odjeću, a zatim je ubio i zakopao na desetak kilometara od Sombora.

Obdukcija će, prema njegovim rečima, pokazati da li je žrtva silovana.

Ðurić je nakon hapšenja pokazao odsustvo bilo kakvog kajanja i ljudskog ponašanja, a tek pošto nije prošao na poligrafskom testiranju, priznao je da je počinio zločin.

Ubica je, inače, zaposlen kao mesar u Surčinu, visok je blizu dva metra i težak više od sto kilograma.

Istragu protiv njega sprovešće Više javno tužilaštvo u Subotici jer je krivično djelo za koje se tereti izvršeno na teritoriji tog tužilaštva, odnosno suda.

Tijana Jurić je nestala 26. jula u 00.25 časova nedaleko od Sportskog centra "Rata" u Bajmoku.

Na neasfaltiranom dijelu puta pronađeni su predmeti koji, prema izjavi majke, pripadaju nestaloj djevojčici, a odmah poslije nestanka u potragu su se, pored srpske, uključili mađarska policija, Europol, Interpol i međunarodni sajt posvećen nestaloj djeci u Evropi.

 

 

Portal Analitika