Region

Milan Beko preuzima srpske željeznice

beko-milan-300x192
B
ivši član srpske vlade, biznismen Milan Beko prihvatio je ponudu predsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da preuzme upravljanje Željeznicama Srbije, jer, kako je izjavio novinarima, vjeruje da je sposoban da od ovog gubitašaa napravi uspješno preduzeće. “Spreman sam da preuzmem Željeznice, ali to će biti odluka Aleksandra Vučića i resornog ministarstva”, rekao je Beko.

Milan Beko preuzima srpske željeznice
Portal AnalitikaIzvor

On je tokom obraćanja rekao da želi da se stavi “na raspolaganje premijeru”, iako mu Vučić, predsjednik Srbije Tomislav Nikolić i niko od članova vlade (“već duže”) nije prijatelj. Ponudu premijera je, veli, prihvatio jer ne želi da bude nijemi posmatrač “uništenja srpske ekonomije”.

“Privreda Srbije je mrtava, samo što još nije sahranjena”, rekao je Beko i istakao da je spreman da u Željeznicama Srbije radi pod uslovima koje je premijer postavio. “Vučićev zahtjev je pun angažman, što isključuje rad u drugim firmama”, izjavio je Beko i obećao da će, ako bude imenovan, do kraja naredne godine bez naknade, a platu koja pripada generalnom direktoru “usmjeriti na važnije potrebe koje Željeznica ima.

Milan Beko vjeruje da mu se premijer sa ponudom obratio s obzirom na iskustvo u vladi i privredi i negirao da je, da bi prihvatio da vodi željeznicu, tražio da ima direktnu vezu sa premijerom. “Nije tačno da sam zahtijevao direktnu vezu sa premijerom ako postanem direktor Železnica. Bio sam ministar u tri vlade i znam koliko je to teško. Nemoguće je biti na direktnoj vezi sa premijerom zaobilazeći resornog ministra”.

Portal Analitika