Svijet

Oboren ukrajinski avion kod Donjecka

0708avion
N
a istoku Ukrajine iznad teritorije koju kontrolišu proruske snage oboren je avion ukrajinske vojske, dok je bio u niskom letu nad tim područjem.

Oboren ukrajinski avion kod Donjecka
Portal AnalitikaIzvor

Avion je nakon eksplozije pao u obližnje polje, a pilot se katapultirao i sletio padobranom oko 40 kilometara istočno od Donjecka, navela je francuska agencija Frans Pres.

Ukrajinska vlada saopštila je ranije tokom današnjeg dana da suspenduje prekid vatre na mjestu pada putničkog aviona "Boing-777" malezijske aviokompanije u Donjeckoj oblasti na istoku Ukrajine, nakon što je obustavljen rad međunarodnog tima eksperata.

Ukrajinska agencija UNIAN navodi da će se borbena dejstva na mjestu nesreće obnoviti pošto je potraga za preostalim posmrtnim ostacima i ličnim stvarima poginulih putnika i članova posade obustavljena.

U granatiranju opkoljenog Donjecka su tokom noći poginula tri, a ranjeno je pet civila, saopštile su vlasti tog grada u istočnoj Ukrajini. Prethodno je jedna osoba poginula, a dvije su povredjene kada je granata pogodila bolnicu u Donjecku.

Portal Analitika