Region

Stefanović: Žao mi je što je Srbija ukinula smrtnu kaznu

nebojsa
S
rpski ministar policije Nebojša Stefanović potvrdio je da je policija uhapsila lice za koje se sumnja da je ubica Tijane Jurić.

Stefanović: Žao mi je što je Srbija ukinula smrtnu kaznu
Portal AnalitikaIzvor

- Nažalost ispunile su se naše najgore slutnje... Policija je juče uhapsila monstruma koji je počinio ovo djelo... Zbog ovakvog monstruma i djela nekad mi je žao što je Srbija ukinula smrtnu kaznu. Svi ljudi iz policije koji su radili na ovom slučaju su duboko potreseni njenim svirepim ubistvom. Kao roditelj i ministar smatram da ovakav zločin zaslužuje isključivo najtežu kaznu - rekao je Stefanović na mjestu gdje je pronađeno tijelo Tijane.

Istraga je dosad pokazala da ubica nije imao saučesnika, a ministar je istakao da uhapšena osoba "nije pokazivala nikakve znake kajanja".

- Kada smo utvrdili o kome se radi, započeli smo opservaciju u kasnim prijepodnevnim satima, a on se nalazio u svojoj mesari, sjekao meso, ponašao se kao da se ništa nije desilo. I u daljem toku dana bilo je primjetno potpuno odsustvo bilo kakvog kajanja, bilo kakvog ljudskog ponašanja - rekao je ministar.

Ministarstvo unutrašnjih poslova uhapsilo je u srijedu uveče u Somboru ubicu Tijane Jurić. Kako saznaje RTS, riječ je o mesaru iz Surčina, koja je tog dana bio u provodu u Bajmoku.

Odmah poslije njenog nestanka, u potragu su se, pored srpske i mađarske policije, uključili Europol i Interpol, kao i međunarodni sajt posvećen nestaloj djeci u Evropi.

Najviši zvaničnici srpske policije opisali su potragu za Tijanom Jurić kao "prioritet nad svim prioritetima".

 

 

Portal Analitika