Zanimljivosti

Poboljšajte život: Zašto su prva dva sata najbitnija?

poboljsanjeok
S
vi znamo onu čuvenu, da se po jutru se dan poznaje. To kako provodite prva dva sata od buđenja umnogome određuje kakav će biti vaš radni dan. Ujutru dajte sebi dovoljno vremena da dođete u adekvatnu fizičku i mentalnu formu. Ne žurite, ne jurite, probudite se 15 minuta ranije kako biste se u miru spremili za sve izazove koji vas očekuju.

Poboljšajte život: Zašto su prva dva sata najbitnija?
Portal AnalitikaIzvor

Ne odlažite buđenje: Svaki put kada odložite ustajanje iz kreveta nakon zvona za buđenje negativno utičete na svoje tijelo. Od starta niste dobro krenuli u nov dan. Dakle, ostavite alarm na drugoj strani sobe i ustanite kad prvi put zazvoni. To će biti prva pobjeda tog dana.

Vježbajte svakog jutra: Vježbe povećavaju dotok kiseonika u mozak. Dovoljno je da svakoga jutra vježbate samo 20 minuta. Istraživanja su dokazala da vježbanje poboljšava raspoloženje u narednih 12 časova.

Pročitajte afirmaciju: Afirmacija je pozitivna i moćna rečenica koja će poboljšati vaše raspoloženje. Recite sebi nešto poput: „Danas je divan dan, dan koji nikad prije nisam živjela. Prisutna sam u sadašnjem trenutku imnogo uživam u tome“. Dnevno nam kroz glavu prođe između 45 000 i 51 000 misli. Zato ujutru izaberite pozitivne misli za lijep početak dana.

Ujutru čitajte knjige: Čitanje ujutru je najvažniji korak koji možete preduzeti kako biste spremili svoj um za nov dan. Čitanje će vam pomoći da budete pronicljiviji i spremniji za učenje. Uvek morate biti spremni za učenje. Čitajte knjige koja će vam pomoći da riješite vaše privatne i profesionalne izazove. 

Zdravo doručkujte: Nije svejedno da li ćete doručkovati krofnu, kiflu ili neki zdravi 'smuti'. Kada pojedete nešto što nije zdravo, osjećaćete se tromo, uspavano. Problem s hranom koja nije zdrava jeste u tome što ne unosite dovoljno makronutrijenata (proteini, masti i ugljeni hidrati), i mikronutrijenata (vitamini, minerali) sve to dovodi do toga da organizam brzo ogladni i onda ponovo jedete i naravno gojite se. Zato je preporučljivo da ujutru imate obrok koji će vam dati snagu i energiju za cio dan. Napravite brzi 'smuti' od banane, narandže, šolje jogurta, malo đumbira i na vrh kafene kašičice cimeta. Voće oljuštite, stavite u blender dodajte ostale sastojke i izmiksajte. Dobićete zdrav, brz i ukusan obrok bez aditiva i konzervanasa. 

Primijenite od jutros neki od ovih savjeta:
Ako mislite da bi vam bio problem da tako naglo promijenite svoju rutinu, prvo primenite jedan savjet, pa onda postepeno uvodite i primjenu ostalih. Vidjećete da ćete se već poslije svega nekoliko dana osjećati bolje. (Bliclife)

 

Portal Analitika