Ostalo

Olimpijada: Težak poraz šahista i ubjedljiva pobjeda šahistkinja

0608sahistkinjecgok
Ž
enska nacionalna selekcija Crne Gore je savladala ekipu Kostarike sa ubjuedljivih 3.5:0.5, dok je istim rezultatom muška selekcija poražena od Indije, saopšteno je Portalu Analitika iz Šahovskog saveza Crne Gore.

Olimpijada: Težak poraz šahista i ubjedljiva pobjeda šahistkinja
Portal AnalitikaIzvor

-Veoma ohrabruje sigurnost i ozbiljnost naših igračica koje iz kola u kolo sve bolje igraju. Fenomenalna Marija Stojanović je i ovaoga puta efektno pobijedila i trenutno sa 4,5 poena iz 5 partija jedna je od najboljih na trećoj tabli ženske Olimpijade. Mlada Baranka Kristina Bačić je i ovog puta odlično i sa velikim razumjevanjem igrala otvaranje tako da je uzela protivnici figuru i ubrzo slavila za pojedinačan rezultat od dvije pobjede iz dvije partije! Nikšićanka Tijana Blagojević, nakon nešto lošijeg starta, vraća se u formu i nakon dvije vezane pobjede očekujemo da nastavi i dalje da nas oduševljava. Aleksandra Milović je žrtvovala piona u središnjici ali nakon odlične igre protivnice neriješen rezultat je bio realan ishod- ističe se u saopštenju.

Muškarci su danas imali veoma teškog protivnika, jednu  od najbrojnih nacija na svijetu, ekipu Indije. Đukić je na prvoj tabli igrao protiv Negi Parimjana sa kojim je imao priliku da igra još prije dvije godine u Francuskoj, ponovio je istu varijantu ali je protivnik bio dobro spremljen i nakon duge borbe morao je da položi oružje. Draško je takođe sa crnim figurama loše odigrao otvaranje i veoma brzo izgubio, što je navelo Blagojevića da forsira jednaku poziciju koju je nakon grubog previda izgubio.  Čast crnogorcima spasio je remijem Kosić na četvrtoj tabli, iako ni on ne može biti zadovoljan ishodom partije. U kraljevoj indijci naš velemajstor je potpuno nadigrao Adhibana, ali mu je realizacija bila loša, pa je Indijac spasio pola poena.

Sjutra je slobodan dan, koji će naše ekipe iskoristiti da se odmore i pripreme za drugu polovinu Olimpijade.

Portal Analitika