Košarka

MARAŠ: Protiv Izraela na maksimalnom nivou svih 40 minuta

Crna-Gora---Madjarska-24
M
uška seniorska reprezentacija odrađuje završni dio priprema za okršaj protiv Izraela u prvom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo naredne godine. Izabranici Luke Pavićevića nakon osvajanja prvog mjesta na turniru u Podgorici, na kojem su savladali Švajcarsku i Mađarsku, rade na završnom uigravanju i skeniranju protivnika sa kojim su igrali i u kvalifikacijama za prethodni šampionat Evrope u Sloveniji, prenosi RTCG.

MARAŠ: Protiv Izraela na maksimalnom nivou svih 40 minuta
Portal AnalitikaIzvor

''Crveni'' su prije dvije godine u Podgorici savladali Izrael i najavili fantasično ljeto koje su završili sa svih deset pobjeda, pa u taboru naše reprezentacije vjeruju da ponovo mogu da savladaju velikog protivnika i naprave prvi korak ka ostvarenju cilja - plasmanu na treće uzastopno prvenstvo Evrope.

- Privodimo kraju duge i naporne pripreme. Radili smo veoma naporno na Zlatiboru, potom smo imali jake provjere na turnirima u Sarajevu i Skoplju, ali bilo je i određenih nedostataka koje smo pokušali da ispravimo u proteklom periodu. Dobro nam je došao i turnir u Podgorici da ostavimo dobar utisak i pred našom publikom, da pokažemo da smo spremni za početak kvalifikacija. Vjerujem da će navijači u velikom broju biti uz nas u kvalifikacionim mečevima u ''Morači'' - kazao je centar Ivan Maraš.

Izrael je bio protivnik u prethodnim, ali i u kvalifikacijama za Eurobasket u Litvaniji 2011. godine - naša reprezentacija je tada poražena uTel Avivu (77:73), ali se revanširala ubjedljivom pobjedom u Podgorici (79:69).

I ovog ljeta Izraelci su okupili odličan tim koji je sjajnu formu potvrdio osvajanjem turnira u Bambergu, na kojem su pored domaćina Njemačke, nastupili Rusija i Letonija.

- Izrael je posljednjih godina često protivnik u kvalifikacijama, a uvijek se ispostavi da je duel protiv njih veoma značajan. Tako je i ovog puta, jer se sastajemo već na startu i svjesni smo koliki je ulog, jer bi pobjeda značila mnogo. Uvijek je teško igrati u gostima, tako će biti i u Nikoziji tako da znamo što nas očekuje. Izrael je uz nas favorit za osvajanje prva dva mjesta koja donose plasman na Eurobasket - kaže Maraš.

Da bi se ostvarila pobjeda u Nikoziji, gdje će Izrael ugostiti našu reprezentaciju, potrebno je maksimalno zalaganje tokom svih 40 minuta, kako bi se nametnuo naš stil igre, ističe Maraš.

- Igraju specifičnu košarku i teško je prilagoditi se njihovom ritmu i velikom broju preuzimanja. Moraćemo da se adaptiramo što prije i ukoliko uspijemo u tome, možemo da se nadamo pozitivnom rezultatu. Izrael ima dva NBA igrača, Kaspi je jedan od ključnih, ali tu je još dosta kvalitetnih pojedinaca. Ukoliko uspijemo da zaustavimo njihove najbolje igrače i nametnemo naš stil igre, uz veliku želju i borbenost, možemo da se nadamo pobjedi. Trijumf u Nikoziji bi značio mnogo, daleko od toga da bio riješio pitanje prolaska na Eurobasket, ali bi donio potrebnu dozu samopouzdanja pred tri vezana meča u ''Morači'' - zaključio je Maraš.

rtcg.me

Portal Analitika