Svijet

Tusk: Povećana opasnost od direktne vojne intervencije Rusije u Ukrajini

Donald_Tusk
P
remijer Poljske Donald Tusk ocijenio je da je u posljednjih nekoliko dana povećana opasnost od direktne vojne intervencije Rusije u Ukrajini.

Tusk: Povećana opasnost od direktne vojne intervencije Rusije u Ukrajini
Portal AnalitikaIzvor

"Imamo razloga da sumnjamo - takve informacije dobijamo u posljednjih nekoliko sati - da je rizik od direktne intervencije (ruske vojske u Ukrajini) sigurno veći nego što je bio prije nekoliko dana", prenosi Rojters.

Rusija mora da se uzdrži od bilo kakvog djelovanja koje bi rezultiralo daljom eskalacijom krize u Ukrajini, izjavio je portparol njemačkog Ministarstva spoljnih poslova.

Kako je prenio Rojters, portparol njemačkog MIP je rekao da Njemačka zahtijeva najveću moguću transparetnost i poziva Rusiju da se uzdrži od činjenja bilo kakvih koraka koji bi doveli do dalje eskalacije (krize u Ukrajini) - što bi mogla da bude kombinacija izvođenja vojnih vežbi i koncentracije vojske.

Posljednjih dana je vidan pritisak Rusije na svjetsku javnost i međunarodne institucija u vezi sa stanjem na istoku Ukrajine, što može da bude priprema terena za neke radikalnije poteze Moskve.

(rtcg.me)

 

 

Portal Analitika