Politika

VUJOVIĆ: Unutrašnji problemi u Pozitivnoj ne mogu biti alibi SDP-u

0608vladimirvujovicok
U
nutrašnji problemi u Pozitivnoj Crnoj Gori ne mogu biti ozbiljan alibi SDP-u za prekid pregovora sa opozicijom, jer su potpuno jasni stavovi svih u Pozitivnoj da se zalažu isključivo za koncept saradnje sa opozicijom u Podgorici, izjavio je Portalu Analitika šef odborničkog kluba SNP-a u Skupštini Gloavnog grada Vladimir Vujović.

VUJOVIĆ: Unutrašnji problemi u Pozitivnoj ne mogu biti alibi SDP-u
Portal AnalitikaIzvor

-Svih osam odbornika SNP-a u Skupštini Glavnog grada očekuju da se uspješno okončaju razgovori koalicije Evropsko lice Podgorice, DF-a i SNP-a i odmah pristupi konstituisanju i izboru legalnih i legitimnih organa Glavnog grada na temelju izbornih rezultata od 25. maja. Nakon što je nosilac izborne liste ELP-a saopštio da će zadržati odbornički mandat, ali da neće biti prepreka daljim pregovorima koje je vodila njegova izborna lista, smatramo da su se stekli uslovi da predsjednik Krivokapić odmah zakaže nastavak razgovora lidera ELP, DF i SNP-a. Kakao su principi na kojima bi funkcionisala manjinska uprava u Glavnom gradu već usaglašeni, a najnovijom izjavom gospodina Bogojevića potvrđeno da i Koalicija ELP raspolaže sa svih svojih pet odborničkih mandata, nesporna je većina od 30 odbornika u Skupštini Glavnog grada koja bi izglasala izbor najodgovornijih funkcionera u Glavnom gradu i donosila sve odluke iz nadležnosti Skupštine Glavnog grada. koje su u interesu građana Podgorice i istovremeno  predstavljaju konkretizaciju usaglašenih principa na kojim će funkcionisati manjinska uprava koalicije ELP – istakao je Vujović.

Ocijenio je da će svako novo odugovlačenje čelnika Koalicije ELP za postizanje dogovora predstavljati razlog za ozbiljnu sumnju da još nijesu politički rasčistili što zaista namjeravaju činiti.

-SNP ih i ovim putem poziva da u najkraćem roku objelodane svoj konačni politički naum i preuzmu svoj dio odgovornosti pred ukupnom demokratskom javnošću za tu odluku. Čeka se samo njihova odluka- zaključio je Vujović.

Portal Analitika