Region

Protest nezadovoljnih Obrenovčana

ob
P
ojedini građani Obrenovca, nezadovoljni raspodjelom finansijske pomoći nakon poplava, posle prošlonedeljne blokade, i danas protestuju.

Protest nezadovoljnih Obrenovčana
Portal AnalitikaIzvor

Prošle nedjelje blokirali su mostove na Kolubari i Savi, a danas je protest organizovan ispred ulaza u zgradu opštine.

Opština Obrenovac nastojaće da pomoć države za obnovu poplavljenih kuća stigne što brže, ali još ne zna kad će radovi da počnu, izjavio je danas predsejdnik te beogradske opštine Miroslav Čučković.

Obraćajući se građanima Obrenovca, koji su se ispred zgrade Opštine okupili zahtevajući bržu raspodjelu pomoći, Čučković je rekao da se tokom prepodneva očekuje dokazak predstavnika Međunarodne organizacije za migracije (IOM) sa kojima će se razgovarati o obećanoj pomoći.

Podsjetio je da je sa njima u petak potpisan ugovor o izgradnji škole, vrtića, nasipa i izgradnji 150 kuća od poda do plafona.

"Tražićemo da svaka kuća dobije ono što su opredijelili na najugoženije naselje Braća Jugović", rekao je Čučković.

S obzirom na to da je EU izabrala to najugroženije naselje da u njemu sredi kuće "od poda do plafona", on je istakao da će takođe tražiti da im ono što dobiju po kategorizaciji štete, kao državnu pomoć, ostane za nabavku namještaja i ostalog pokućstva.

Predsjednik udruženja građana ''Naselje Braće Jugovića Obrenovac'' Jovan Milivojević rekao je da su se okupili na protestu jer ne žele da njihovi problemi budu zaboravljeni, ocjenjujući da su svi digli ruke od njih, dva i po mjeseca poslije poplava.

"Kategorizacija je osnovni problem jer niko ne umije da nam objasni da li je ovo obećana pomoć gospodina premijera, koju su oni ubacili u treću kategoriju od 250.000 dinara, da li je to prva i posljednja pomoć koju ćemo dobiti", rekao je on i dodao da građani traže i da im se kaže na osnovu čega su donijeta rješenja o pomoći, koja je nazvao "sramnim i ponižavajućim".

 

Portal Analitika