Region

SRBIJA: Upaljen crveni meteo alarm

n_evrijemesrbija
U
Srbiji je upaljen crveni meteo-alarm. Obilna kiša praćena grmljavinom zahvatila je Kragujevac, Čačak, Ivanjicu, Priboj, a u Užicu neprestano pada od popodneva.

SRBIJA: Upaljen crveni meteo alarm
Portal AnalitikaIzvor

Jak pljusak izazvao je probleme u kosjerićkom kraju, gdje nabujali potoci prijete kućama.

U Valjevu je palo oko 54 litra kiše po kvadratnom metru, a oluja je izazvala probleme u snabdjevanju električnom energijom. Kroz centar Loznice teče bujica jer se izlila rijeka Štira.

Evakuisano je osoblje Medicine rada u Domu zdravlja u Loznici, a bez struje su ostale mnoge zgrade u centru grada.

Nevrijeme je u Valjevu počelo oko 19 sati, a zbog velike grmljavine iz sistema je "ispala" velika trafostanica na Boričevcu, pa je veliki dio grada bio bez struje. Udari groma oštetili su i pojedine dalekovode za seosko područje opštine.

Vatrogasci su intervenisali u gašenju jednog požara, a prema riječima dežurnog u Vatrogasno-spasilačkom bataljonu, bilo je dosta poziva za ispumpavanje vode iz stambenih i poslovnih prostorija koje su zbog jakog pljuska poplavljene, prenosi B92.

U pojedinim djelovima grada bilo je problema u funkcionisanju saobraćaja zbog toga što kišna kanalizacija nije mogla da primi svu vodu koja se izlila na grad.

Dejstvovale su protivgradne stanice na području Šapca, Bogatića i Obrenovca.

U Loznici, gdje je danas od 16 do 20 sati palo 47 litara kiše po kvadratnom metru, prema informacijama ovdašnje Meteorološke stanice, stanje je dramatično. Kiša je i poslije 21 sat nastavila da pada nesmanjenim intenzitetom.

Portal Analitika