Zabava

Milion po epizodi za Šeldona, Lenarda i Peni

0508streberi
Z
vijezde serije "Štreberi" (The Big Bang Theory) ušle su u klub najplaćenijih televizijskih glumaca, nakon sporazuma sa "Vornerom" o novim ugovorima teškim milion dolara po epizodi.

Milion po epizodi za Šeldona, Lenarda i Peni
Portal AnalitikaIzvor

Nove trogodišnje ugovore su nakon maratonskih i mukotrpnih pregovora dogovorili Džim Parsons (Šeldon), Džoni Galeki (Lenard) i Keli Kuoko (Peni), što je definitivno otvorilo vrata da se prekine pauza i počnu snimanja osme, devete i desete sezone serije.

Njih troje su obezbijedili po 72 miliona dolara novim ugovorima, a navodno je u pregovorima spomenuta mogućnost snimanja i 11. sezone.

Šeldon, Lenard i Peni su skoro utrostručili svoju dosadašnju platu (350.000 dolara) i dostigli legendarni status koji su dosad imali samo zvijezde serije "Prijatelji".

Ostatak ekipe "Štrebera" ima niže ugovore - Melisa Rauk (Bernadet) i Majim Bijalik (Ejmi) su saradnju produžili prošle jeseni, dok Sajmon Helberg (Volovic) i Kunal Najar (Radž) i dalje pregovaraju sa produkcijom.

Holivudski mediji javljaju da pregovori teku dobro nakon početnih nesuglasica i da će dva dobra prijatelja "smanjiti novčani zaostatak" za udarnom trojkom serije.

Iako milion po čovjeku uz pozamašne plate ostatka ekipe zvuči kao paprena cijena za jednu seriju, "Štreberi" se i te kako isplate i "Vorneru" i kući CBS, koja reklamni slot u trajanju od 30 sekundi naplaćuje vrtoglavih 326.260 dolara, ubjedljivo najviše na američkim televizijama ako se ne računaju reklame tokom sportskih prenosa.

"Štreberi" su najgledanija serija u SAD sa prosječnom gledanošću od 23,1 miliona u sezoni 2013-14, u kojoj je takođe zabilježen blagi rast gledanosti.

Izvor i foto: b92.net

Portal Analitika