Ostalo

Pekersi povlače dres Breta Favra

0508Favr
L
egendarni kvoterbek Bret Favr naredne godine će biti uvršten u Kuću slavnih Grin Bej Pekersa, koji će takođe povući iz upotrebe njegovu ’četvorku’.

Pekersi povlače dres Breta Favra
Portal AnalitikaIzvor

Favr se smatra za jednu od najvećih legendi Pekersa, ali njegov ulazak u Kuću slavnih nije protekao bez začkoljica.

Ljubitelji američkog fudbala najviše pamte Favra po Superboulu 1996. kada je Pekerse vratio na vrh poslije dugog posta. Međutim, iako je bio legenda franšize, Pekersi su trejdovali Favra u Njujork Džetse 2008. godine, za koju je odigrao jednu sezonu, a potom još dvije za Minesota Vajkingse, prije nego što se povukao.

Favr je bio ogorčen zbog odluke Pekersa da ga puste da ode, ali su oni pripremili njegovu zamjenu u vidu Arona Rodžers, koji im je i donio Superboul 2011. godine.

Razdor u odnosu između Favra i Pekersa trajao je dugo, ali su svi znali da će doći do primirja, zato što je ipak on za više od decenije u dresu te franšize postao jedan od legendi.

Favr je trenutno najbolji igrač NFL lige u pređenim jardama, uspješnim dodavanjima i tačdauna, ali je takođe i vodeći po loptama koje su mu presiječene. On je bio starter na 297 uzastopnih utakmica, od toga 253 kao igrač Grin Beja. Za mnoge je i dalje jedan od najenergičnijih igrača koji su se našli u NFL ligi u posljednje dvije decenije, uprkos tome što je više puta objavljivao povlačenje, a potom povlačio riječ.

„Presrećan sam što se vraćam u Grin Bej 2015. godine zbog ulaska u Kuću slavnih Grin Bej Pekersa i povlačenja mog tresa. Bila je nevjerovatna čast igrati 16 godina za Grin Bej Pekerse. Sada će moje ime biti uz Starovo, Hornungovo, Krejmerovo, Tejlorovo, Lamoovo, Ničkeovo, Lombardijevo, Dejvisovo, Vajtovo i Hatsonovo, i to je velika čast, koju dijelim sa svim mojim saigračima i trenerima. I ništa ovo ne bi bilo moguće bez Rona Vulfa, najboljeg generalnog menadžera u istoriji NFL lige. Zaista se radujem proslavi i time što ću podijeliti taj poseban trenutak sa svim navijačima Grin Bej Pekersa“, istakao je Favr.

Izvor i foto: b92.net

Portal Analitika