Košarka

Spahija pomoćni trener Atlanta Hoksa

0508spahijaok
T
rofejni hrvatski košarkaški trener Neven Spahija karijeru će nastaviti kao prvi pomoćnik Majka Budenholzera, glavnog trenera Atlanta Hoksa, objavljeno je na zvaničnoj internet stranici ovog NBA kluba.

Spahija pomoćni trener Atlanta Hoksa
Portal AnalitikaIzvor

Bivši hrvatski selektor, osvajač Eurokupa sa Valensijom i državni prvak u šest različitih zemalja - Hrvatskoj, Sloveniji, Španiji, Litvaniji, Izraelu i Turskoj - postao je prvi hrvatski trener s angažmanom u NBA ligi.

"Neven je jedan od najuspješnijih evropskih trenera i oduševljen sam što je u našoj ekipi“, rekao je glavni trener Budenholzer, s kojim je Spahija sarađivao u danima kad j bio pomoćnik Gregu Popoviću u San Antonio Sparsima.

"Nesumnjivo je da će naš klub profitirati od drugačije perspektive koju Neven donosi i od njegovog bogatog iskustva“, dodao je Budenholzer.

Vijest o Spahijinom angažmanu objavio je glavni menadžer Hoksa Deni Feri, koji je prije dvije godine stigao na tu poziciju takođe iz kancelarije San Antonio Sparsa. Uslovi pod kojima je Spahija došao u Atlantu nijesu objavljeni.

Posljednji trenerski angažman Spahija je imao početkom prošle sezone u Ciboni.

(vijesti.ba)

Portal Analitika