Ostalo

Nakon Igara Komonvelta Bolt se koncentriše na trke na 200 metara

0508Bolt
V
išestruki olimpijski šampion i svjetski rekorder, jamajčanski sprinter Jusein Bolt rekao je da će se poslije Igara Komonvelta koncentrisati na trke na 200 metara.

Nakon Igara Komonvelta Bolt se koncentriše na trke na 200 metara
Portal AnalitikaIzvor

"Mislim da sam dovoljno uradio u disciplini na 100 metara. Znam da ljudi vole da me vide kako brzo trčim na 100 metara, ali volim trke na 200 metara i želim da uradim nešto posebno u toj disciplini. Od sada će moj glavni cilj biti te trke", rekao je Bolt.

Svjetski rekorder na 100 i 200 metara se u Glazgovu na Igrama Komonvelta takmičio samo u štafeti 4 puta 100 metara i osvojio zlatnu medalju.

Bolt, koji će 21. avgusta napuniti 28 godina, prije pet godina je u Berlinu postavio svjetski rekord na 200 metara rezultatom od 19 sekundi i 19 stotinki. Na istom Svjetskom prvenstvu postavio je i svjetski rekord na 100 metara rezultatom 9,58 sekundi.

"Svjetski rekord još može da se 'spusti'. Nikada ne znate ko može da se pojavi i dominira. Želim da trčim ispod 19 sekundi, to je jedan od mojih najvećih ciljeva i najvećih snova i sigurno ću žestoko trenirati i vidjeću šta mogu da uradim", rekao je Bolt.

Osmostruki svjetski šampion će 14. avgusta učestvovati u trci na 100 metara na plaži Kopakabana u Rio de Žaneiru. Bolt je rekao da mu je s godinama sve teže da ostane u vrhunskoj formi.

"Mogu da osjetim razliku, posebno poslije vježbi. Sada moram više da koristim kade s ledom, a to nije mnogo zabavno. Moram da radim jače i smanjim izlaske", rekao je Bolt.

Izvor i foto: b92.net

Portal Analitika