Ostalo

Danijel Furtula jedini predstavnik Crne Gore na prvenstvu Evrope

Furtulaaa
N
ajbolji Crnogorski atletičar Danijel Furtula, biće jedini predstavnik Crne Gore na 22. Evropskom seniorskom atletskom šampionatu u Cirihu, koji se održava od 12. do 17. avgusta 2014. godine. Furtula će nastupiti u disciplini bacanje diska za koju je ispunio kvalifikacionu normu Evropske atletske federacije.

Danijel Furtula jedini predstavnik Crne Gore na prvenstvu Evrope
Portal AnalitikaIzvor

 

Danijel će nastupiti 12. avgusta u 17:15 časova u kvalifikacijama, dok će dan kasnije ako se kvalifukuje imati i finalno takmičenje.Pred polazak na Evropski šampionat u Cirihu, Furtula obavlja 15-to dnevne pripreme u Olimpijskom kampu Hrvatske na planini Bjelolasici sa trenerom Danilom Krtinićem i grupom hrvatskih reprezentativaca koji će nastupiti na Evropskom prvenstvu.Predviđen je polazak Furtule iz Zagreba 9.avgusta za Cirih.

Drugi predstavnik Crne Gore na Evropskom šapionatu, najbolja crnogorska atletičaraka Slađana Perunović neće učestvovati na Evropskom prvenstvu.Članica AK “Nikšić”,koja je još odavno obezbijedila učesće ,trebala je da nastupi u maratonu,gdje je imala velike ambicije da izbori normu za Olimpiske igre u Rio de Žaneiru, zbog povrede pete desne noge neće moći da kako je to bilo predviđeno otputuje na šampionat Starog Komtinenta.

Ispred ASCG šampionatu u Cirihu prisustvovaće i predsjenik ASCG Milorad Vuletić,koji će imati razne sastanke u okviru Evropske atletike,kao i Balkanske atletske Federacije I prisustvovaće godišnjem skupu predsjednika Malih Zemalja Evrope,gdje će se raspravljati o budućim pravcima ravoja i unapređenja atletskog sporta.

 

Portal Analitika