Abiznis

Prosječno kašnjenje vozova u junu smanjeno 61 odsto

0408prevozok
Ž
eljeznički prevoz je u junu zabilježio bolje rezultate u radu lokalnog saobraćaja, a lošije u međunarodnom saobraćaju, saopšteno je Portalu Analitika iz kompanije.

Prosječno kašnjenje vozova u junu smanjeno 61 odsto
Portal AnalitikaIzvor

-Lošiji rezultati u prevozu putnika i prihodima u međunarodnom saobraćaju posljedica su oštećenja pruge od poplava na području Srbije, zbog čega su iz saobraćaja  isključena dva para vozova, a saobraćao je jedan par vozova za prevoz putnika do Beograda, bez kursnih kola za Novi Sad i Suboticu, ispred kojeg saobraća voz koji prevozi njihove automobile. Voz saobraća pomoćnim pravcem preko Kraljeva i Lapova, na kojem vožnja značajno duže traje. U  junu 2014. godine u lokalnom saobraćaju broj pokrenutih vozova  je veći za 25 odsto, dok je broj prevezenih putnika veći za 71 posto. Takođe, u odnosu na jun prošle godine, prosječan broj putnika po jednom vozu veći je za 37 odsto- navedeno  je u saopštenju.

U junu je u međunarodnom saobraćaju broj pokrenutih vozova manji za 64 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine.

-Broj prevezenih putnika umanjen je za 70 odsto, dok su realizovani i pripadajući prihodi umanjeni  71 odsto u odnosu na isti period 2013. godine. Prosječan broj putnika po jednom vozu manji je za 18 odsto u odnosu na jun 2013. godine. Prema pokazateljima ostvarenim u junu, u lokalnom i međunarodnom saobraćaju može se uočiti da je broj pokrenutih vozova veći za osam odsto, dok je realizovanih voznih kilometara bilo za 12 odsto manje  u odnosu na jun 2013. godine. Takođe, broj prevezenih putnika veći je za 28 odsto, dok su realizovani putnički kilometri umanjeni pet odsto u odnosu na jun 2013. Prosječan broj putnika po jednom vozu uvećan je 18 odsto, realizovani prihodi umanjeni su 39 odsto, dok su pripadajući prihodi umanjeni 41 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Prosječno kašnjenje po vozu je manje za 61 odsto u odnosu na isti period 2013. godine- zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika