Region

Vučić: Srbija korača u bankrot

48vuk
S
rbija će izaći iz krize za dvije godine, a zbog neodgovornosti iz prošlosti zemlja je sada na putu da za šest mjeseci bankrotira, kaže premijer Aleksandar Vučić.

Vučić: Srbija korača u bankrot
Portal AnalitikaIzvor

"Ako se budemo ponašali kao ranije, bankrotiraćemo za šest mjeseci, imaćemo haos u prodavnicama, grčki, argentinski ili ukrajinski scenario", kaže Vučić za B92.

On ističe da je pitanje plata i penzija takvo da su one povećavane bez ikakve ekonomske osnove i da su time kupovani glasovi, a da je ova vlast odlučila da mijenja i zaustavi put Srbije ka bankrotstvu.

Na konstataciju da je bivši ministar Lazar Krstić predlagao promjene, koje se premijeru "nisu svidjele", ali su stigle procjene Fiskalnog savjeta koje ukazuju da su Krstićeve mjere ipak neophodne, Vučić kaže: "Lazar je u pravu, ali je on htio šok terapiju, a ja smatram da ljudi to ne mogu da prežive. Ne penzioneri, jer su penzije veće nego od nekih u susjedstvu, ali oni izdržavaju ne samo sebe, već i svoju djecu i unuke".

Vučić kaže da je u Srbiji postojala pogrešna politika "preživljavanja plana za 24 sata" i da niko nije imao nikakav plan.

Portal Analitika