Muzika

Cetinje Royal fest: Pobjednici Rolin Humes, Hladno pivo oduševilo

rf1
U
z zvuke sjajnog zagrebačkog punk-rock sastava „Hladno pivo“, na Ljetnjoj pozornici na Cetinju sinoć je spuštena zavjesa na treće izdanje festivala „Royal Music“, koji su i ovog puta organizovali Prijestonica Cetinje i agencija „Comfortably Numb“.

Cetinje Royal fest: Pobjednici Rolin Humes, Hladno pivo oduševilo
Portal AnalitikaIzvor

Treća festivalska noć nije se bitno razlikovala u odnosu na prethodne dvije - protekla je uz odlične nastupe i u takmičarskom i u revijalnom dijelu, sjajne reakcije brojne publike i odličnu organizaciju. Takođe, završnica je donijela i odgovor o pobjedniku takmičarskog dijela festivala, koje je ove godine bilo posvećeno Dinu Dvorniku – nagrada od 2.000 eura pripala je bendu "Rolin Humes" iz Rijeke.

Finale takmičenja: Šest odličnih bendova

U finalnoj večeri takmičarskog dijela, nastupilo je šest bendova sa područja bivše Jugoslavije - "Rolin Humes" (Rijeka), "Hulahoop" (Kamnik), "The Bangcocks" (Beograd), "Silente" (Dubrovnik), "Rock in Peace" (Nikšić) i "Epten" (Kumanovo). Takmičenje je i ovog puta bilo žanrovski posve raznovrsno - od klasičnog rock zvuka, sve do post-rocka i indie izvedbi.

Finale je donijelo izuzetno kvalitetne nastupe, pri čemu žiri nije imao lak zadatak kada je u pitanju proglašenje pobjednika. Takođe, nastup šest pomenutih sastava privukao je brojnu publiku, te je Ljetnja pozornica gotovo od samog početka noći bila ispunjena.

Podsjetimo, "Rolin Humes" su treći pobjednici takmičarskog dijela na festivalu „Royal Music“. Prošle godine, nagrada je pripala bendu „Sane“ iz Zagreba, a godinu ranije, kada su u takmičarskom dijelu nastupali crnogorski sastavi, grupi „Zoon Politikon“ (Podgorica).

rf2
Riječ je o jedinom takmičenju u Crnoj Gori koje okuplja alternativne bendove iz svih zemalja bivše Jugoslavije. Opšti je utisak i da, kako godine odmiču, takmičenje postaje sve kvalitetnije u pogledu bendova koji se predstavljaju publici na Ljetnjoj pozornici.

Izuzetan nastup „Hladnog piva“

Nakon Vlade Divljana i „Galije“, revijalni dio festivala ove je večeri donio nastup hrvatskog punk-rock benda „Hladno pivo“.

Članovi kultnog zagrebačkog sastava pred brojnom publikom svirali su gotovo dva sata, a tom prilikom na Ljetnjoj pozornici izveli su i najpopularnije pjesme sa dosadašnjih osam albuma. Posjetioci su sa hrvatskim sastavom horski pjevali hitove poput „Supermen“, „Planeta“, „Nije sve tako sivo“, „Pitala si me“, „Ezoterija“ i brojne druge.

Time je na sjajan način okončano treće izdanje festivala „Royal Music“, koji danas sa pravom spada među vodeće festivale alternativne muzike u Crnoj Gori.

Ovogodišnji festival donio je nove iskorake u organizacionom pogledu, a Prijestonica Cetinje i agencija „Comfortably Numb“ posebno zahvaljuju posjetiocima koji su i ovog puta na izuzetan način ispratili sve događaje.

U nastavku možete preslušati i jedini album grupe Rolin Humes nazvan "Rolin Humes Welcomes you the Penultimate Supper 6/8" objavljen prošle godine:

Cetinje.me,CdM

Portal Analitika