Zabava

Dita Fon Tiz gošća tivatskog hotela “Regent” (VIDEO)

0308ditafontiz

Holivudska ikona Dita Fon Tiz prva je od poznatih gostiju novootvorenog hotela sa pet zvjezdica Regent Porto Montenegro.

Dita Fon Tiz gošća tivatskog hotela “Regent” (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

Kraljica burleske prisustvovala je licitaciji njenog portreta napravljenog od kristala, djela beogradske multimedijalne umjetnice Milene Zevu. U organizaciji njujorške agencije TheDuke, licitacija i događaj pod nazivom Kraljevski koktel održani su sinoć, 02. avgusta u Library bar-u Regent hotela.

Portret izrađen od više od 13.000 Swarovski kristala prodat je na aukciji, a trećina prihoda biće uplaćena u humanitarne svrhe, u saradnji sa Fondacijom Petrović-Njegoš, u cilju očuvanja i promocije crnogorskog identiteta, kulture i tradicije.

Prilikom prezentacije Mileninog djela Dita Fon Tiz nije krila oduševljenje hotelom Regent Porto Montenegro, kazujući da je vrlo uzbuđena što je prvi put u Crnoj Gori i da će sljedećih nekoliko dana provesti otkrivajući čari Boke Kotorske: "Radujem se što sam ovdje i iz humanitarnih razloga, jer će jedna trećina prihoda sa aukcije djela koje je Milena uradila ići Fondaciji Petrović Njegoš".

Djelo je svojevrstan omaž Tamari de Lempickoj, umjetnici art deco stila iz tridesetih godina prošlog vijeka i njenom autoportretu Tamara u zelenom bugatiju: "Nakon što sam Ditu upoznala u Parizu, bila sam sigurna da je ona jedna od rijetkih osoba koja ima izgrađen stil, stav i samopouzdanje. Ona je jedinstvena u doba kad svako želi biti kopija"  kazala je umjetnica Milena Zevu o svojoj inspiraciji Diti Fon Tiz. "Izuzetno je zadovoljstvo biti dio ovakvog događaja u hotelu Regent Porto Montenegro koji će značajno promijeniti ugostiteljsku i turističku, ali kako smo večeras vidjeli, i lifestyle ponudu Crne Gore i regiona".

Milena Zevu je međunarodno priznata umjetnica iz Srbije, koja ističe svoje porijeklo i veze sa Crnom Gorom. Ona stvara unikatne radove koji su urađeni u specijalnoj tehnici koju razvija godinama. Sarađivala je sa svjetski poznatim ličnostima na različitim projektima sa ciljem da napravi umjetničke radove koji su drugačiji od onoga što je danas trend. Njen portret Princeze Grejs se nalazi u privatnoj kolekciji porodice Grimaldi u Monte Karlu, a njeni radovi dostizali su zapažene iznose na raznim dobrotvornim aukcijama po svijetu.

Iako je već primio prve goste, svečano otvaranje hotela Regent biće organizovano 27. avgusta.
 

Portal Analitika