Politika

DAN: Bogojević vraća mandat, čeka se novi kandidat

0308bogojevic
P
rilikom razgovora prije tri dana sa liderima koalicije „Evropsko lice Podgorice“, Rankom Krivokapićem i Darkom Pajovićem, Dragan Bogojević je saopštio da se njegova ostavka ne odnosi samo na mjesto budućeg gradonačelnika Glavnog grada, već i na odborničku funkciju, kako bi se stvorili uslovi da se nastave pregovori o formiranju vlasti u Podgorici, saopšteno je nezvanično Danu iz vrha Socijaldemokratske partije (SDP).
DAN: Bogojević vraća mandat, čeka se novi kandidat
Portal AnalitikaIzvor


Kako prenosi Dan, time će praktično biti omogućeno da razgovori o formiranju vlasti u Podgorici uđu u finalnu fazu.

Dragan Bogojević

, nosilac liste koalicije ELPG na majskim izborima, ranije je kazao da ne može da prihvati odgovornost kakvu donosi mjesto gradonačelnika Glavnog grada, u situaciji kada ne može da računa na stabilnu podršku, imajući u vidu sukob u Pozitivnoj Crnoj Gori.



Početkom sedmice, ELPG, DF i SNP načelno su usaglasili potpisivanje izjave sa ključnim principima buduće lokalne vlasti, na osnovu koje SDP i Pozitivna, konstituenti koalicije ELPG treba da zatraže podršku od DF-a i SNP-a. Dogovoreno je da izjavu potpišu lideri članica ELPG

Ranko Krivokapić

i

Darko Pajović

, zatim nosilac njihove liste i odbornici te liste kojima su verifikovani mandati. Međutim, nakon

Bogojevićeve

odluke i dešavanja u Pozitivnoj, SDP je saopštio da nema preduslova za realizaciju koncepta manjinske vlasti u Podgorici.



Bogojevićevom

ostavkom na odborničko mjesto naslijediće ga sledeći kandidat sa liste, čime se stvaraju uslovi za nastavak pregovora o formiranju vlasti, piše Dan.



Izvor:

Dan

Foto:

pozitivnacrnagora.me


Portal Analitika