Fudbal

Spektakl: Mančester nadigrao Real pred više od 100.000 ljudi!

0308realmancester
F
udbaleri Mančester Junajteda savladali su Real Madrid rezultatom 3:1 (2:1) u posljednjem meču grupe "A" međunarodnog Kupa šampiona.

Spektakl: Mančester nadigrao Real pred više od 100.000 ljudi!
Portal AnalitikaIzvor

Pred skoro 110.000 navijača Mančester Junajted i Real Madrid ukrstili su koplja u Mičigenu i darivali ljubitelje fudbala širom planete prvoklasnim fudbalskim spektaklom kakvih smo se uželjeli i kakve jedva čekamo da vidimo u sezoni koja slijedi.

Mančester Junajted (3-5-2): De Hea; Kin, Džons, Evans; Valensija, Erera, Flečer, Jang; Mata; Runi, Velbek

Real Madrid (4-4-2): Kasiljas; Arbelosa, Pepe, Ramos, Načo; Karvahal, Modrić, Alonso, Iljaramendi; Bejl, Isko

Za one koji navijaju za Junajted prvi pogodak predstavlja razlog za ogromno zadovoljstvo jer je akcija koju je pogotkom završio Ešli Jang djelovala kao iz bajke. Višestrukom razmjenom pasova fudbaleri slavnog engleskog kluba stigli su pred šesnaesterac Reala a onda su Runi, Flečer i Velbek pripremili teren za Janga koji udarcem u bliži ugao prvi put matirao Kasiljasa.

Vodeći pogodak Jang je postigao u 21. minutu a samo šest minuta kasnije Bejl je ikoristio brzinu i snagu, prevario Kina koji ga ruši u kaznenom prostoru pa je sudija pokazao na bijelu tačku. Izjednačujući pogodak za Real postigao je Velšanin ali se ispostavilo da je Bejlov pogodak u 27. minutu bio sve što su Madriđani uspjeli da urade u Mičigenu.

Već u 37. minutu Junajted je krunisao bolju igru drugim golom i to ponovo preko Ešlija Janga.  U nastavku su oba trenera iskoristila priliku da naprave veći broj izmjena a šansu da se prikažu mnogobrojnoj publici dobili su Luk Šo i Kristijano Ronaldo koji je na terenu proveo petnaestak minuta. Meksikanac Ćićarito je deset minuta prije kraja stavio tačku na sinoćnji duel.

Mančester Junajted sastaće se u finalu internacionalnog Kupa šampiona sa Liverpulom pa nema sumnje da će istinski ljubitelji fudbala imati novu priliku da uživaju u prvom netakmičarskom derbiju Engleske na Sjevernoameričkom kontinentu.

Portal Analitika