Muzika

Royal Music 2014: Poznati učesnici finala

rojal
D
rugo veče trećeg festivala „Royal Music 2014“, koje još traje na Ljetnjoj pozornici, odgonetnulo je kojih će pet bendova nastupiti u večerašnjem velikom finalu takmičenja. U drugom dijelu večeri, pred velikim brojem posjetilaca, upravo nastupa i niški bend „Galija“.

Royal Music 2014: Poznati učesnici finala
Portal AnalitikaIzvor

Noć na Ljetnjoj pozornici obilježila je odlična posjeta, ali i novi niz sjajnih nastupa. Sve je počelo drugim polufinalnim ciklusom, tokom kojeg su se publici predstavila još četiri alternativna sastava sa područja bivše Jugoslavije - „Epten“ (Kumanovo), „The Bangcocks“ (Beograd), „Hulahoop“ (Kamnik) i „Silente“ (Dubrovnik). Baš kao i tokom prve večeri, svi sastavi nastupili su sa tri autorske pjesme, te sa obradom po jedne pjesme Dina Dvornika. Podsjetimo, tokom prve festivalske večeri, na Ljetnjoj pozornici nastupili su „Pogrešila roda“ (Aranđelovac), „Rolling Humes“ (Rijeka), „MaryJane“ (Brežice), „Omnibusi“ (Kosovska Mitrovica) i „Rock in Peace“ (Nikšić).

Nakon drugog polufinala i glasanja žirija, na Ljetnjoj pozornici objavljeno je kojih će pet bendova i u nedjelju nastupiti u finalu, tokom kojeg će se nadmetati za vrijednu nagradu od 2.000 eura.

Finalisti trećeg „Royal Music“ festivala su: ROLLING HUMES (Rijeka), HULAHOOP (Kamnik), THE BANGCOCKS (Beograd), SILENTE (Dubrovnik), EPTEM (Kumanovo) i ROCK IN PEACE (Nikšić).

Revijalni dio prve takmičarske noći obilježio je veličanstven nastup Vlade Divljana i Ljetno kino Big Banda, a ovog puta pred ispunjenim gledalištem na Ljetnjoj pozornici nastupili su članovi kultnog niškog benda „Galija“.

Gotovo dva sata, Nenad Milosavljević i ostatak postave podsjetili su publiku na najveće hitove koji su obilježili rad „Galije“, duži od tri decenije. Baš kako je to bilo i tokom prve večeri, veliki koncert u okviru revijalnog dijela publika je ispratila uz sjajne reakcije.

Drugoj festivalskoj noći prisustvovalo je više od 3.000 posjetilaca.

„Royal Music 2014“, koji organizuju Prijestonica Cetinje i agencija „Comfortably Numb“, biće završen večeras, takođe u 21 čas. Na Ljetnjoj pozornici prvo ćemo čuti pet bendova - finalista takmičarskog dijela, a zatim slijedi i nastup jednog od najpopularnijih bendova u regiji, „Hladnog piva“. Ulaz na treću festivalsku noć, kao i tokom prethodne dvije, biće besplatan. (Cetinje.me)

 

Portal Analitika