Politika

Lekić: Još ima prostora da se dođe do dogovora, potez Bogojevića je neodgovoran

lekic
L
ider Demokratskog fronta Miodrag Lekić kazao je da još ima prostora da se dođe do dogovora oko formiranja manjinske vlasti u Podgorici, iako postoji sumnja da svi posljednji događaji nijesu sama puka slučajnost.

Lekić: Još ima prostora da se dođe do dogovora, potez Bogojevića je neodgovoran
Portal AnalitikaIzvor

"Mi smo prihvatili kao većina u toj opozicinoj koaliciji da ukažemo povjerenje manjini iz koalicije Evropsko lice Podgorice. Taman kad smo utvrdili taj koncept, došlo je do obrta koji je kulminirao juče, a to je da ELPCG nema pet odbornika, već da je nosilac liste botkazao. To je velika stvar, velika neodgovornost. Tu smo stali i danas nijesmo imali nikakve kontakte sa predstavnicima te koalicije", rekao je Lekić za TV Vijesti.

Na pitanje da li postoji prostor za nastavak pregovora ili su izlazak iz ove situacije izbori, Lekić je kazao da će DF strpljivo čekati sve dok postoji mogućnost da se konstituiše vlast na bazi ispoljene volje građana.

On smatra da je potez nosioca liste ELPCG-a Dragana Bogojevića da odustane od funkcije gradonačelnika Podgorice neodgovoran i neozbiljan.

"Neozbiljni su i oni koji su Bogojevića uveli u sve ovo. U ovoj tako ozbiljnoj temi mi sada nemamo većinu koja je planirana i predložena", naglasio je Lekić.

On je istakao da posljednji događaji na političkoj sceni u Podgorici, koji se tiču pregovora oko formiranja manjinske vlasti, nijesu puka slučajnost.

"Ima razloga za sumnju. Mi ćemo strpljivo sačekati još nekoliko dana da vidimo da li postoji pet odbornika ELPCG-a koji bi prihvatili model manjinske vlasti. Uzdržaćemo se od konačnih ocjena, ali suviše se toga dešavalo u Crnoj Gori sa elementima političke korupcije, da bi sve ovo mogli smatrati koincidencijom", zaključio je Lekić. (CdM, TV Vijesti)

 

Portal Analitika