Politika

KALUĐEROVIĆ: SDP i Pozitivna da pozovu Bogojevića da vrati mandat

0208kaludjerovicok
O
dustajanje nosioca liste Evropsko lice Podgorice Dragana Bogojevića od kandidature za gradonačelnika je izuzetno neodgovoran potez, smatra poslanik SNP-a Velizar Kaluđerović. Kaluđerović kaže da od lidera SDP-a i Pozitivne očekuje da Bogojevića pozovu da koaliciji Evropsko lice Podgorice vrati mandat.

KALUĐEROVIĆ: SDP i Pozitivna da pozovu Bogojevića da vrati mandat
Portal AnalitikaIzvor

"SNP, a vjerujem i kolege iz DF-a , očekuju i traže od Krivokapića i Pajovića da kao lideri koalicije Evropsko lice Podgorice, javno, jasno i glasno, te dovoljno politički odlučno pozovu Dragana Bogojevića da toj koaliciji vrati odbornički mandat, kako bi oni mogli da finalizuju političke stavove koje su dogovorili sa opozicijom", kazao je Radiju Antena M Kaluđerović.

Prema njegovim riječima, ukoliko Krivokapić i rukovodstvo SDP-a, kao i Pajović i rukovodstvo Pozitivne to ne učine odmah, izlažu sebe opravdanom i realnom riziku da im se kaže da ovo nije posao koji je Bogojević uradio sam, već da je to scenario koji su zajedno dogovorili.

"Ukoliko je ključni motiv Dragana Bogojevića da odustane od kandidature, odnosno mogućnosti da on bude kandidovan za gradonačelnika to što se dešava u Poziitivnoj, te ako nema drugih  motiva, onda je logično da odustajanjem od toga odustne i od odborničkog mandata i vrati ga onoj izbornoj listi sa koje je i izabran. Sve drugo će ličiti na golu političku korupciju", zaključio je Kaluđerović.

Portal Analitika