Fudbal

Dunga: Ne postoji nikakva crna lista

Dunga19.07
N
ovi selektor fudbalske reprezentacije Brazila Dunga rekao je da će tim zasnovati isključivo na kvalitetu, a ne na prijateljstvu, i demantovao je da postoji "crni spisak" poslije katastrofe na Svjetskom prvenstvu.

Dunga: Ne postoji nikakva crna lista
Portal AnalitikaIzvor

 

- Tim je zasnovan na kvalitetu, a ne na prijateljstvu ili marketingu. To treba da bude jedini kriterijum, ono što se vidi na terenu - rekao je Dunga, prenosi Beta.

On je bio član tima koji je 1994. godine osvojio Mundijal, a bio je selektor na svjetskim prvenstvima 2006. i 2010. Na klupi će zamijeniti Luiza Felipea Skolarija, koji je napustio tim poslije Mundijala ovog ljeta. Brazil je bio domaćin, a ispao je u polufinalu poslije katastrofalnog poraza od Njemačke 7:1. Nakon toga je uslijedio i poraz od 3:0 od Holandije u meču za treće mjesto.

- Ne postoji nikakva crna lista poslije Svjetskog prvenstva. Fudbal je kao život, kao posao, vještina je važna. Igrači se biraju na osnovu toga da li mogu da ostvare rezultat kad treba, a ne zbog toga šta misle - rekao je Dunga.

Mediji i fudbalska javnost u Brazilu žestoko su kritikovali Skolarija zbog nekih odluka tokom Mundijala. "Selesao" će 5. septembra igrati prijateljski meč protiv Kolumbije, a tri dana kasnije protiv Ekvadora.

Portal Analitika