Fudbal

Petrović pomoćnik Dika Advokata?

0208petrovicok
C
rnogorski stručnjak Željko Petrović je kandidat za funkciju pomoćnika novog selektora reprezentacije Srbije Dika Advokata, pišu Dnevne novine.

Petrović pomoćnik Dika Advokata?
Portal AnalitikaIzvor

Advokat ima pravo da imenuje dvojicu pomoćnika i jedan je već poznat - njegov dugogodišnji saradnik Bert van Lingen, koji je dugo bio direktor mlađih kategorija u FS Holandije. Ime drugog "čovjeka od povjerenja" biće objelodanjeno za dvije nedjelje, a to bi prema pisanju DN trebalo da bude Petrović, koji je fudbalsku karijeru gradio u Budućnosti, zagrebačkom Dinamu, Sevilji, Den Bošu, RKC-u, PSV-u i Uravi.

- Đak je narandžaste škole, trenerski zanat je pekao upravo tamo i Holanđani ga vole i cijene kao profesionalca: u Hamburgu je pomagao Martinu Jolu, a u Anžiju slavnom Gusu Hidinku - podsjećaju Dnevne novine.

Petrović je u izjavi tom listu kazao da ga Fudbalski savez Srbije nije kontaktirao, ističući da bi išao kod Advokata da mu pomogne i da ga novac ne bi zanimao.

- Sa Dikom je trebalo ranije da sarađujem, ali nikako nijesmo uspjeli da se poklopimo. Dugo smo prijatelji, tako da ću mu pomoći šta god mu treba - rekao je Petrović.

Portal Analitika