Politika

JASAVIĆ: Inicijativa za smjenu Pajovića u nevakat, koristiti samo DPS-u

0108jasavic
A
zra Jasavić
, predsjednica Gradskog odbora Podgorica, smatra da članovi tog odbora nemaju legitimitet da potpisuju bilo kakvu inicijativu koja je od suštinskog značaja za stranku, a posebno za budućnost grada, bez prethodnog stava Gradskog odbora Podgorice.

JASAVIĆ: Inicijativa za smjenu Pajovića u nevakat, koristiti samo DPS-u
Portal AnalitikaIzvor

- Kao predsjednica Gradskog odbora ograđujem se od datih potpisa i podnesene inicijative koja ide na štetu dogovora o formiranju opozicione vlasti u Podgorici i tražiću od Gradskog odbora da se izjasni po ovom pitanju. Ova inicijativa podnijeta u nevakat, može koristiti samo DPS-u koji želi destabilizaciju naše stranke i nažalost može ugroziti početak smjene  vlasti u Podgorici i Crnoj Gori. Kao predsjednica GO GG PCG ne sporim podnošenje inicijative, ali sporim pogrešno izabran trenutak i svakako nepoštovanje  stranačkih procedura i konsultovanja svih članova GO GG PCG – navela je ona u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Član Predsjedništva Foruma mladih i predsjednik podgoričkog Foruma mladih Jovan Radović, i predsjednik Foruma mladih Cetinja Nikola Martinović, kazali su da svaki potpis Luke Rakčevića, člana Predsjedništva Pozitivne Crne Gore, koji je na tu funkciju stupio po automatizmu kao predsjednik Foruma mladih i ima imperativni mandat i obavezu da zastupa stavove Foruma mladih, nije validan i ne reprezentuje stav mladih Pozitivne.

- On nema ni mandate niti odluku Foruma mladih za potpisivanje bilo kakvih peticija i bilo kakvih smjena. Time je njegov potpis na ovim inicijativama nevažeći i ne odražava raspoloženje prirpadnika Foruma mladih, čime je grubo prekršio povjerenje koje mu je dato - kazali su oni.

Aleksandar Đuretić, član Glavnog odbora i osnivač Foruma mladih Pozitivne Crne Gore kazao je da se, kao čovjek koji je od početka stvarao organizaciju mladih i kao osnivač inicijalnog Foruma mladih, ograđuje od postupka Luke Rakčevića, koga je „promovisao i punim kapacitetom podržao za predsjednika Foruma mladih, vjerujući da će raditi u interesu Foruma mladih, a ne svoje lične promocije“.

- Ovo tim prije što je zahtjev Foruma mladih Podgorice bio da on bude odbornik u Skupštini Glavnog grada, što ga dodatno obavezuje pred organizacijom Foruma mladih – dodao je on.

I članovi Glavnog odbora sa Cetinja Marija Martinović, Dragan Mrvaljević i Božidar Martinović ograđuju se od potpisa na inicijativu koju je potpisao član Predsjedništva Pozitivne Crne Gore Dragan - Ćiro Cvetković, koji je na tu funkciju izabran kao predstavnik Prijestonice Cetinje.

- Njegov potpis ne odražava volju Opštinskog odbora i raspoloženja članstva sa Cetinja. Bio je u obavezi da nas informiše o potpisu koji je kao član Predsjedništva dao toj ili bilo kojoj drugoj inicijativi, a što nije učinio. Podnešena inicijativa naročito u ovom trenutku šteti formiranju opozicione vlasti u Podgorici, ide u korist DPS-a i destabilizuje stranku – zaključuju u zajedničkom saopštenju.

Portal Analitika