Politika

Milić i Lekić: Ne znamo da li imamo većinu u gradskom parlamentu

okmiliclekic
P
redsjednici Demokratskog fronta i Socijalističke narodne partije Srđan Milić i Miodrag Lekić saopštili su danas da nakon odluke Dragana Bogojevića da se povuče iz trke za gradonačelnika da ''ne znaju'' da li imaju većinu u parlamentu Glavnog grada. Lekić je istovremeno javno pozvao Bogojevića da objasni svoju poziciju, jer to, kako je kazao, remeti sve što smo do sada radili.

Milić i Lekić: Ne znamo da li imamo većinu u gradskom parlamentu
Portal AnalitikaIzvor

- Koncept o formiranju manjinske uprave u Podgorici je usaglašen, ali Bogojević je dužan da objasni svoju poziciju. Da li vraća mandat, i da li će glasati u Skupštini Glavnog grada za ovaj koncept manjinske vlasti ili neće, rekao je Lekić.

Prema njegovim riječima problemi su u koaliciji Evropsko lice Podgorice.

Lider SNP-a Srđan Milić nakon današnjeg razgovora sa Krivokapićem kazao da se mora znati da li koalicija ELPG raspolaže sa pet mandata, čime bi se, kako je kazao, znalo da li imamo većinu u Podgorici.

-Trebaju nam odgovori od SDP-a  na još neka pitanja, rekao je Milić.

Odgovarajući na pitanje Portala Analitike, da li je problem i to što se Predsjedništvo SDP-a nije izjasnilo o konceptu manjinske uprave , Lekić je kazao da mu nije do kraja jasan stav najvećeg partijskog tijela te partije.

-To bi trebalo da objasni predsjednik SDP-a. Oni su saopštili da u novonastalim okolnostima nemaju uslova da se izjasne, rekao je Lekić.

Prije sastanka Krivokapića sa opozicijom održan je sastanak lidera SDP-a sa Darkom Pajovićem i Draganom Bogojevićem, ali Lekić nije želio da komentariše taj susret.

- Želja građana Podgorice nije bila da izaberu vlast na tri, četiri mjeseca već stabilnu gradsku vlast. Nažalost u posljednjem momentu dolazi do obrta koji ima elemente misterioznosti da se to ne može realizovati, zaključio je Lekić.

 

 

 

 

Portal Analitika