Politika

ABAZOVIĆ: Previranja da ne pokolebaju Bogojevića

abaz
P
oslanik Pozitivne Crne Gore Dritan Abazović kazao je da je ta stranka solidarna u namjeri da se promijeni vlast u Podgorici. On je nosioca liste Evropsko lice Podgorice, Dragana Bogojevića, pozvao da ne odustaje od funkcije gradonačelnika Glavnog grada.

ABAZOVIĆ: Previranja da ne pokolebaju Bogojevića
Portal AnalitikaIzvor

On je, na vanrednom presu, rekao da bi Bogojević trebalo da se kandiduje za mjesto gradonačelnika Podgorice, apelujući na njega da stane na čelo i da se "svi ponašamo odgovorno prema građanima i biračima".

Podsjetio je da je Bogojević, kao nosilac liste, dobio povjerenje i glasove građana Podgorice.

Kandidat za odbornika u Skupštini Glavnog grada Luka Rakčević kazao javno se obavezao da će galsati za opozicionog kandidata za gradonačelnika Podgorice, ako bi to značilo odlazak DPS-a u opozicione klupe. Kazao je i da će u Skupštini Glavnog grada javno glasati za kandidata za gradonačelnika.

Kazao je da mu je žao što se došlo u situaciju da se sumnja u njegov i opozicioni kapacitet Pozitivne Crne Gore.

Abazović je, sa druge strane, pozvao kolege iz opozicije da se iskoristi istorijska šansa koja bi mogla dovesti do smjene DPS-a u Podgorici.

Govoreći o unutarstranačkih problema, on je kazao da svađe i previranja nijesu nešto što ide u korist bilo kome. On je rekao da način komunikacije kakav je bio posljednjih dana nije svojstven demokratskim principima.

Abazović je novinarima pokazao incijativu za smjenu Pajovića, koju je potpisalo 26 članova Glavnog odbora. Kazao je da su tažili hitnu i neopozivu ostavku lidera Pozitivne Darka Pajovića, kao i sazivanje hitne sjednice Glavnog odbora Pozitivne Crne Gore. Inicijativu za smjenu Pajovića, kako je rekao, ne bi trebalo zanemarivati.

Kazao je da se u inicijativi navodi i to da oni najoštrije osuđuju izjave Pajovića na računa Mladena Bojanića i Nikole Koćalo.

On je rekao da ne zna kako će Pajović postupiti, ali da vjeruje da aktuelni lider ima demokratskih kapaciteta. Rekao je kako Bogojevića previranja u Pozitivnoj ne bi trebalo da pokolebaju da se kandiduju za gradonačelnika Podgorice.

Ocijenio je da je zbrku u Pozitivnoj napravila inicijativa koja je, kako je kazao, nepotrebno otišla u javnost. Smatra da bi ponavljanje izbora u Podgorici bilo ponavljanje nikšićkog scenarija. (Portal RTCG)

 

Portal Analitika