Politika

Predsjedništvo SDP-a nije se izjasnilo o dokumentu o manjinskoj vlasti u Podgorici!

307predsdp
P
redsjedništvo Socijaldemokratske partije nakon četvoroipočasovne rasprave nije se izjasnilo o dokumentu o formiranju manjinske vlasti u Podgorici.

Predsjedništvo SDP-a nije se izjasnilo o dokumentu o manjinskoj vlasti u Podgorici!
Portal AnalitikaIzvor

U saopštenju izdatom nakon sjednice, navodi se Predsjedništvo nije imalo osnova da se izjasnjava o podršci manjinskoj upravi u Podgorici zbog izjave nosioca liste ELPG Dragana Bogojevića u kojem je on odustao od kandidature za gradonačelnika.

- Predsjedništvo je ocijenilo da je pregovarački tim Predsjedništva SDP na čelu sa predsjednikom Krivokapićem ostvario demokratski iskorak vodeći razgovore sa predstavnicima opozicije o manjinskoj upravi u Glavnom gradu koji za rezultat imaju izjavu o podršci manjinskoj upravi u Glavnom gradu.

Predsjedništvo je istaklo da je postignuti korak značajan doprinos u izgradnji povjerenja i demokratizaciji u Crnoj Gori, navedeno je u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Prema pouzdanim saznanjima Portala Analitika većina članova Predsjedništva SDP-a u svojim izlaganjima, u novonastalim okolnostima, izjasnila se protiv dokumenta koji je Krivokapić danas usaglasio sa opozicijom.

Prema dokumentu u kojem su iznijeti principi manjinske uprave novi gradonačelnik Podgorice, predsjednik Skupštine Glavnog grada kao i sekretar gradskog parlamenta biće izabrani na prijedlog koalicije Evropsko lice Podgorice, dok će svi upravni odbori Javnih preduzeća u Podgorici biti višestranački.

 

 

Portal Analitika