BERANE: Festival iz vedra neba i Šlaufijada održaće se u subotu

3107slaufijada
V
eliki muzički hepening pod nazivom Thunder Fest  i tradicionalna beranska manifestacija Šlaufijada, održaće se subotu, 2. avgusta, u različitim terminima, na nekoliko lokacija u gradu, saopšteno je iz Opštine Berane.

BERANE: Festival iz vedra neba i Šlaufijada održaće se u subotu
Portal AnalitikaIzvor

Thunder fest: Festival iz vedra neba je neočekivana muzička sila koja se iznenada pojavljuje na beranskom Aerodromu. Ova jedinstvena lokacija, decenijama zaboravljena, dobiće novu ulogu u životu ne samo Berana, već i cijelog Regiona.

Ljubitelji dobrih ritmova, u subotu 2. avgusta, sa početkom u 21 sat, uživaće u nastupima The Beatshakesra, Igora Garniera i DJ Sophie koji će prirediti veče za pamćenje, a nakon zagrijevanja koje će početi  DJ žurkom na gradskoj plaži, u periodu od 14 do 18 sati, uz podršku lokalnih DJ-eva  (Gage, Johnny-a i Coe).

U cilju promocije festivala, ovih dana u beranskim kafićima ,,Libero”, ,,Grand”, ,,Evropa” i ,,City house”, organizovane su promotivne žurke koje najavljuju ovaj regionalni muzički događaj. Za dobru atmosferu je zadužen DJ Micky.

Organizatori festivala su Savjet mladih Opštine Berane, Opština Berane i Turistička organizacija Berane (TOB).

Medijska podrška su televizije Vijesti, Atlas, Pink, RTCG i Prva TV, radio stanice Berane, Elmag, Andrijevica, D i D plus, kao i dnevni listovi Vijesti i Dan, a sponzor festivala je  Jegermaster.

Taksi službe će obezbijediti prevoz  od Trga do Aerodroma po promo cijeni od jednog eura, dok će nekoliko kafića u neposrednoj blizini bine imati otvorene šankove sa popularnim cijenama pića i hrane.

Ulaz je slobodan kao i parking prostor na Aerodromu. Sve informacije o festivalu mogu se pratiti na zvaničnoj Fejsbuk stranici Thunder Fest-a.

Šlaufijada: Manifestacija počinje od ranih jutarnjih časova. U 8 sati počinje takmičenje ribolovaca na jezeru  Buče. Organizatori su pripremili iznenađenje  budilicu za sve one koji se tog jutra ne probude na vrijeme.  Takmičenje u kuvanju riblje čorbe počinje u 10 sati i 30 minuta, a otvaranje Šlaufijade u 11 sati. Za sve sladokusce rok zvuka učesnici i gosti uz miris riblje čorbe imaće priliku da slušaju ploče koje će puštati  Dragi Vujačić, voditelj i autor emisije Rok karavan. U 12 sati učesnici ce prodefilovati do mjesta odakle počinje takmičenje, u 13 časova počinje trka za pionire (jednosjed),  13 sati i 15 minuta start trke za veterane (jednosjed), a start glavne trke (dvosjed) počinje u 13 sati i 30 minuta. Tok trke prenosiće se na glavnoj plaži ispod mosta, sudije će pratiri regularnost trke, a biće organizovana  i ekipa koja će brinuti o bezbjednosti svih učesnika trke.  U 14 sati počinje takmičenje u skokovima (prelom, lasta i slobodni stil), a u 15 časova takmičenje u preciznom ronjenju.  Program Šlaufijade završava se proglašenjem pobjednika u svim disciplinama, dok su za discipline skokovi, precizno ronjenje i trka sa šlaufom (dvosjed) obezbijeđene novčane nagrade.  Druženje se nastavlja DJ žurkom na gradskoj plaži ispod mosta do 18 časova, dok  centralno dešavanje  počinje u 21 sat na Aerodromu Berane gdje će nastupati velika imena elektronske muzičke scene.

Organizatori Šlaufijade su  Opština Berane i Turistička organizacija Berane (TOB), a članovi organizacionog tima i sponzori su: m:tel, A.D. ,,Rribnjak” Buče, NVO ,,Vuk”, ,,Nortlend”,  paraglajding klub ,,Naša krila”, moto klub ,,Sokolovi”, sportsko-ribolovni klub ,,Lim” Berane.

Sve informacije o aktuelnim dešavanjima u Beranama možete pratiti i na zvaničnoj Fejsbuk stranici Opštine Berane, Opština Berane - Општина Беране - Municipality of Berane.

Portal Analitika