Politika

BOJANIĆ: Pajović nije moj suštinski predsjednik

3107Bojanic
Z
akazivanje Kongresa Pozitivne Crne Gore za maj naredne godine još jedan je pokušaj lidera partije Darka Pajovića da raznim manipulacijama ostane na toj poziciji, rekao je poslanik stranke, Mladen Bojanić.

BOJANIĆ: Pajović nije moj suštinski predsjednik
Portal AnalitikaIzvor

On je u izjavi za agenciji MINA rekao da ne može prihvatiti ruku pomirenja koju je Pajović ponudio ranije na konferenciji za medije.

»To što je Pajović sazvao Kongres za maj je još jedan pokazatelj da pokušava raznim manipulacijama da ostane još koji dan ili mjesec na čelu stranke. Što se mene tiče on nije moj suštinski predsjednik«, kazao je Bojanić.

Prema njegovim riječima, Pajović mora u skladu sa Statutom da sazove sjednicu Konmgresa na jesen, kako je tražilo predsjedništvo i više opštinskih odbora.

Taj kongres u maju, smatra on, može da se održi ali mora jedan i na jesen.

»Što se pružene ruke tiče Pajović je u mojim očima toliko nisko pao da se uz svu dobru volju ne mogu nisko sagnuti da prihvatim ruku za koju vjerujem da je neiskereno ponuđena«, kazao je Bojanić.

Pajović je na današnjoj konferenciji rekao da je njegova ruka pomirenja pružena.

»Ruka pomirenja je pružena, ne ruka slabosti. Ne bih volio da je tako doživi jer nema potrebe. Čist sam pred samim sobom«, kazao je Pajović.

Grupa funkcionera Pozitivne, među kojima su poslanici Mladen Bojanić i Dritan Abazović, zatražila je ranije ostavku Pajovića kao i organizovanje stranačkog kongresa u što kraćem roku, najkasnije do kraja oktobra.

U obrazloženju inicijative navodi se da Pozitivna u prethodnom periodu nije uspjela da ostvari očekivane rezultate na lokalnim izborima, da je stranka nakon parlamentarnih izbora 2012. godine pretrpjela brojne političke udarce, kao i odlaske odbornika, poslanika, članova GO i drugih i da su unutar-stranački odnosi već određeno vrijeme na niskom nivou.

Izvor: MINA; foto: pozitivnacrnagora.me

Portal Analitika