Politika

HAOS U POZITIVNOJ: Prekinuta sjedica GO, Pajović i Bojanić razmjenili optužbe

darkoimladen3107
N
akon nešto  više od  pet sati sinoćnjeg zasjedanja Glavnog odbora Pozitivne Crne Gore došlo je do prekida sjednice bez bilo kakvih konkretnih zaključaka, kako o dokumentu o vršenju manjinske vlasti u Podgorici, tako i o održavanju kongresa stranke  na kojem bi se eventualno raspravljalo o povjerenju predsjedniku partije Darku Pajoviću.

HAOS U POZITIVNOJ: Prekinuta sjedica GO, Pajović i Bojanić razmjenili optužbe
Portal AnalitikaIzvor

Štaviše, sinoć je zamalo došlo do fizičkog obračuna odbornika Pozitivne. Sjednica Glavnog odbora je počela oko 18 sati, a nakon više  pauza, negdje oko 23 sata veća grupa odbornika predvođena poslanikom Pozitivne Dritanom Abazovićem napustila je sjednicu. Abazović je vidno iziritiran govorio da „sjednica neće biti nastavljena i da on ne može da nastavi“.

Nakon što je ta grupa izašla iz prostorija u Moskovskoj ulici u Podgorici i nekoliko odbornika predvođenih poslanikom Mladenom Bojanićem takođe je napuštilo prostorije GO Pozitivne nakon čega je sjednica prekinuta.

Prema nezvaničnim informacijama Portala Analitika prekid sjednice prethodila  je žučna rasprava koja je u par navrata prijetila da preraste u fiziči obračun, što je spriječno od strane prisutnih odbornika.

Potpredsjednik Pozitivne Mladen Bojanić prije nego je napuštio sjednicu GO optužio je predsjednika stranke Darka Pajovića da je slao mejlove sa adrese „Dolje Pajović“ i istakao da je  Pajović htio da kandiduje tri potpredsjednika da bi imao većinu u stranci.

Predsjednik Pozitivne odgovarajući na te navode kazao je novinarima nakon prekinute sjednice GO  da su optužbe Bojanića „apsolutna neistina“.

- Niti se bavim tim stvarima niti shvatam koja bi trebala  da bude moja politička korist od slanja interene inicijative medijima koja je legitimna, radi se o jednoj brutalnoj neistini koja je  u formi unutarstranačkih previranja. Dakle inicijativa jeste legitimna i demokratska, ali način objavljivanja te inicijative nije nikako naišao na moje razumijevanje zato što smo na korak od formiranja manjinske vlasti u Podgorici – rekao je Pajović predstavnicima medija nakon sinoćnje sjednice GO Pozitivne.

Lider Pozitivne je kazao da je na njegovo insistiranje traženo da se raspravlja o  povjerenju pedsjedniku Pozitivne što, kako je naglasio, inače statut PCG ne poznaje.

-  Glavni odbor  ne odlučuje o povjerenju predsjednika stranke. To je nešto što sam ja zahtjevao na bazi osam funkcionera GO. To je bio moj lični čin i ja sam tražio da se izjasnimo da li Darko Pajović ima povjerenje da vodi ovu  stranku ili ne i došlo je do prekida sjednice nakon četiri sata bez konkretnog zaključka. Vjerujem da ćemo nastaviti u vrlo brzom periodu, jer ja želim da znam da li imam podršku stranke za vođenje ovog procesa – izjavio je lider Pozitivne nakon sinoćnje sjednice GO.

On je istakao da apsolutno nije bilo priče o imenovanju tri potpredsjednika.

-  Na sjednici nije bila ta tema, niti je stavljena ta tema na dnevni red ili opet kažem da je priča o tri potpredsjednika koja se apsolutno nije potezala i te stvari ne rade od danas do sjutra niti se predlažu dnevnim redom potrebno je da prođu untarstranačke procedure. Niti su prošli, niti je iko imao namjeru to da radi – rekao je Pajović i poručio da „niko nema pravo da neistinama i lažima i podmetanjima obmanjuje javnost u Crnoj Gori i da je to problem koji imamo unutar stranke“.

Pajović je  kazao da su članovi Glavnog odbora Pozitivne Crne Gore upoznati, na večerašnjoj sjednici, sa platformom za manjinsku upravu u Podgorici.

Iako je Pajović juče rekao da su pregovarački timovi DF-a, SNP-a, SDP-a i Pozitivne  dogovorili  načelno dokument o vršenju manjinske vlasti u Podgorici ispostavilo se da se radi o tekstu koji nije usaglašen, jer je Predsjedništvo SDP-a saopštilo da nije bilo nikakvog dogovora. Pajović je juče na konferenciji za novinare tvrdio da je dogovor postignut.

Potpredsjednik Pozitivne Mladen Bojnić nije htio, za Portal Analitika, da komentariše dešavanja na GO Pozitivne. On je kazao da se obratimo portparolu stranke koji će nas, kako je naveo, uputiti u ono što se dešavalo na sjedici GO.

B.K.

Portal Analitika