Košarka

Izrael dočekuje Crnu Goru u Nikoziji

KosarkasiPripreme
U
takmica prvog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo naredne godine između Izraela i Crne Gore, koja je na programu 10. avgusta biće odigrana u Nikoziji (Kipar), objavila je FIBA Evrope. Do promjene mjesta odigravanja utakmice koja je trebalo da bude odigrana u Rišon Le Zionu, došlo je zbog nestabilne situacije u Izraelu.

Izrael dočekuje Crnu Goru u Nikoziji
Portal AnalitikaIzvor

Nakon konsultacija sa Košarkaškim savezom Izraela i zabrinutosti koju su izrazili savezi čije reprezentacije treba da gostuju u toj državi zbog nestabilne bezbjednosne situacije u Izraelu, FIBA Evropa donijela je odluku da Izrael prvu utakmicu u kvalifikacijama mora da odigra na neutralnom terenu.

Iz Košarkaškog saveza Izraela saopštili su da su donijeli odluku da utakmica bude odigrana u dvorani ''Tasos Papadopulos Elefterija'' u Nikoziji. U zavisnosti od bezbjednosne situacije, tokom naredne sedmice biće donijeta odluka o tome da li će utakmice protiv Holandije i Bugarske 24. i 27. avgusta biti odigrane u Izraelu.

Zbog nestabilne situacije na teritoriji Izraela, brojne međunarodne sportske organizacije, uključujući i Evropsku fudbalsku federaciju (UEFA) donijele su odluku da izraelski klubovi predstojeće utakmice umjesto na svom, igraju na neutralnom terenu.

Portal Analitika