Politika

Radojičić: Pregovori Pozitivne na „višem nivou“ odgovorni za slučaj u Nikšiću

radojicicivPCG
P
redsjednik Opštinskog odbora Pozitivne Crne Gore Nikšić, Ivan Radojičić, reagovao je na izjavu predsjednika te partije Darka Pajovića da zahtjev grupe funkcionera te partije da podnese ostavku, kao i organizovanje stranačkog kongresa u što kraćem roku, doživljava kao opstrukciju dogovora oko podrške manjinskoj vlasti u Podgorici i da na taj način Mladen Bojanić i Nikola Koćalo "vraćaju stare dugove" premijeru i lideru DPS-a Milu Đukanoviću, prenosi portal CdM.

Radojičić: Pregovori Pozitivne na „višem nivou“ odgovorni za slučaj u Nikšiću
Portal AnalitikaIzvor

"Mi smo nadomak dogovora i očigledno on nije baš svakom po volji u Pozitivnoj. Na žalost mi danas, kada smo na korak od smjene DPS-a u Podgorici saznajemo da među nama ima i onih koji su sasvim izvjesno ucijenjeni zbog firmi koje imaju veze sa nelegalnim kreditima, kao sto je Mladen Bojanić, broker koji je punio ionako pune džepove bogatih, spekulacijama na berzi ali i onih kao sto je Nikola Necko Koćalo odgovoran za dešavanja u Nikšiću i koga je pomilovao od zatvorske kazne i sam Milo Đukanovic i vrlo očigledno se vraćaju neki stari dugovi", naveo je Pajović u saopštenju za javnost.

Radojičić ističe da je siguran da bi “famozne pregovore” sa opozicionim strankama oko formiranja vlasti u Nikšiću pregovarački tim Pozitivne Crne Gore na čelu sa Koćalom završio u rekordnom roku da se nije uporedo pregovaralo i na “višem nivou”.

“Siguran sam da moje mišljenje dijele i ljudi iz opozicionih stranaka u Nikšiću, kao i ogromna većina Nikšićana. O ugledu i integritetu Nikole Koćala Nikšićanima, a i čitavoj Crnoj Gori, izlišno je govoriti uz napomenu da od blaćenja njegove ličnosti nijesu imali koristi ni njegovi najžešći protivnici”, navodi Radojičić u saopštenju.

Napominje da je OO Pozitivne Nikšić, shodno odluci Glavnog odbora te partije o sazivanju vanrednog izbornog Kongresa stranke, zahtijevao od Predsjedništva da nakon formiranja vlasti u Podgorici urgentno radi na njegovoj što kvalitetnijoj pripremi.

“Sličnim inicijativama Predsjedništvu Pozitivne CG, koliko je meni poznato, obratili su se opštinski odbori Ulcinja i Bara. OO Pozitivne CG Nikšić smatra da dijalogu moramo dati šansu i da se sve eventualne nedoumice moraju na demokratski način kako to dolikuje ozbiljnim političkim strankama. Naš doprinos tome svakako neće izostati”, zaključio je Radojičić.

Nekoliko inicijativa upućenih Pajoviću i Predsjedništvu stranke, kojima se traži ostavka predsjednika stranke i organizovanje stručnog kongresa u što kraćem roku, potpisali su članovi predsjedništva Pozitivne Mladen Bojanić, Dritan Abazović, Dragan Cvetković, Nikola Koćalo, Goran Đurović, Luka Rakčević, Emin Duraković i Miloš Konatar.

Oni su zatražili i sazivanje sjednice predsjedništva u proširenom sastavu sa svim lokalnim organizacijama sa ciljem da neposredno i u direktnoj komunikaciji sa članovima na lokalnom nivou pojasne situaciju unutar stranke i riješe eventualne nedoumice koje su se mogle pojaviti u prethodnom periodu.

CdM

Portal Analitika