Politika

Štajnaker: Crna Gora pouzdan partner evroatlantskih integracija

vujanovicstainaker
P
redsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas u rezidenciji na Cetinju akreditivna pisma novoimenovane, izvanredne i opunomoćene ambasadorke SR Njemačke u Crnoj Gori, Gudrin Elizabet Štajnaker, koja će svoju dužnost obavljati na rezidentnoj osnovi.

Štajnaker: Crna Gora pouzdan partner evroatlantskih integracija
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik je istakao poštovanje za snažnu podršku Njemačke evropskim i evroatlantskim integracijama Crne Gore, uz uvjerenje da će se ona nastaviti i intenzivirati.

"Takođe je iskazao visoko uvažavanje za pomoć u brojnim projektima, posebno komunalne infrastrukture, koji su pomogli u zaštiti životne sredine i komunalnim uslugama našim opštinama. Predsjednik je iznio uvjerenje da će se saradnja između dvije države nastaviti i proširiti, posebno u sferi ekonomije, cijeneći da imamo zajednički interes da se ta saradnja maksimalno afirmiše", saopšteno je iz kabineta Vujanovića.

Ambasadorka Štajnaker je ocijenila da postoji širok prostor saradnje između Crne Gore i Njemačke u oblasti ekonomije, ali i nauke, kulture, zdravstva i obrazovanja. Istakla je da će svoju diplomatsku misiju posvetiti i unapređenju saradnje u svim oblastima.

"Konstatovala je da je Crna Gora pouzdan partner evropskih i evroatlantskih integracija. Takođe je prenijela spremnost Njemačke da nastavi podršku i pomoć integracionim procesima Crne Gore", saopšteno je iz Vujanovićevog kabineta.

rtcg.me

Portal Analitika