Fudbal

Radojičić novi trener Budućnosti

radojicicDragaann
D
oskorašnji strateg Sutjeske Dragan Gaga Radojičić imenovan je za novog trenera Budućnosti. Ovakav epilog dao se naslutiti prije nekoliko dana, samo se čekala službena potvrda, objavila je Pobjeda.

Radojičić novi trener Budućnosti
Portal AnalitikaIzvor

Ona je stigla kasno sinoć kada je 44-godišnji Nikšićanin dogovorio posljednje formalnosti ugovora sa „plavima“ (godinu plus godinu). Radojičić će na današnjem treningu (18h) zvanično preuzeti prvi tim od Gorana Perišića koji će ostati u stručnom štabu sa novom-starom funkcijom - asistenta.

Istu ulogu imaće i Srđan Radonjić, bivši fudbaler Budućnosti i Sutjeske, koji će biti zadužen za rad sa napadačkim dijelom ekipe.

Pod Goricu dolazi trener sa velikom reputacijom u Crnoj Gori. Osim što je dva puta bio proglašavan najboljim kormilarom u izboru FSCG, Radojičićev „CV“ krase dvije vezane titule sa Sutjeskom, te činjenica da je prvi stručnjak koji je uspio da odbrani šampionski tron.

Nakon dvije titule u posljednje dvije godine, popularni Gaga imao je plan da nastavi karijeru u inostranstvu. Od toga ga je odbila ponuda Budućnosti, zbog koje je pokazao spremnost na „zabranjeni transfer“.

„Plavi“ su angažovali šampionskog trenera, ali da bi vratili primat na domaćoj sceni trebaće im još neko pravo pojačanje, što je bio jedan od krucijalnih uslova za dolazak Radojičića.

Sada je na Upravi da u najkraćem mogućem roku napravi drugu veliku stvar pred početak prvenstva, a to je da sa par iskusnih, provjerenih, igrača nadograde roster Budućnosti. Tako će i Radojičiću pomoći da napadne prvo mjesto.

Na kraju zanimljiva konstatacija - „plavi“ su od 2006. imali 17 promjena na klupi, a samo jedan trener (Miodrag Radulović) počeo je i završio sezonu.

Gaga može biti prvi koji je trajao duže od godinu. Kao fudbaler toliko je proveo u Budućnosti.

pobjeda.me; foto: rtcg.me

Portal Analitika