Abiznis

Capital Investment postao stoprocentni vlasnik Atlas Centra

3007atlcentar
C
apital Investment, vodeća privatna institucionalna investiciona kuća sa sjedištem u Abu Dabiju, danas je objavila konsolidaciju svoje investicije u prestižni kompleks Atlas Capital Centar u Podgorici, nakon što je od Atlas Grupe otkupila i preostali dio vlasništva.
Capital Investment postao stoprocentni vlasnik Atlas Centra
Portal AnalitikaIzvor


Ova poslovna transakcija znači da je Capital Investment jedini vlasnik ovog rezidencijalnog i komercijalnog kompleksa. Novi vlasnik planira da nastavi dugoročne investicione planove u Crnoj Gori.



S obzirom na to da je ovo partnerstvo uspješno realizovano, kompanija Capital Investment i Atlas Grupa nastaviće da sarađuju na drugim projektima.



Zbog svoje lokacije, idealne kombinacije stambene i poslovne imovine, kao i snažne reputacije u regionu, Atlas Capital Centar predstavlja odličnu investiciju kompanije Capital Investment ostvarenu u proteklih nekoliko godina. Izražavamo zahvalnost Atlas Grupi, našim prethodnim partnerima, na njihovoj podršci tokom realizacije ovog velikog projekta, i veoma smo zadovoljni što smo preuzeli cjelokupno vlasništvo nad kompleksom. Crna Gora i Podgorica su izuzetno dobro pozicionirani za dugoročan razvoj i mi, iz kompanije Capital Investment, smo posvećeni tome da ovdje proširimo naše prisustvo u budućnosti. Kako Crna Gora održava kontinuirani rast u ekonomiji, čvrsto vjerujemo da će Atlas Capital Centar nastaviti da privlači nove poslove, turiste i stanovnike u glavni grad“, izjavio je

Galal Kulaib

, direktor grupe Abu Dhabi Capital Group, matične kompanije Capital Investment.



Atlas Capital Centar već predstavlja jedno od prepoznatljivih obilježja Crne Gore. Kao najveći multifunkcionalni kompleks na Balkanu, Centar je impresivan spoj luksuznih apartmana, kancelarijskog prostora premium kvaliteta, poželjnih maloprodajnih lokala i hotela. Nalazi se na idealnoj lokaciji, svega 15 minuta od aerodroma u Podgorici. Takođe, Atlas Capital Centar predstavlja dodatnu ilustraciju poslovne filozofije kompanije Capital Investment, koja se tiče kreiranja i razvoja prilika sa snažnim potencijalom, ali i ključnu komponentu dugoročne investicione strategije zasnovane na kupovini i izgradnji, navodi se u saopštenju kompanije dostavljenom

Portalu Analitika.

foto: www.skyscrapercity.com
Portal Analitika