Abiznis

UO NPCG: U toku dobijanje kredita za rekonstrukciju restorana „Crno jezero“

crnojezerooo
N
a XXIV sjednici Upravnog odbora Nacionalnih parkova Crne Gore razmatrano je nekoliko tačaka od kojih izdvajamo Informaciju o najznačajnijim aktivnostima JP u periodu jun - jul i razmatranje Izvještaja o realizaciji finansijskog plana za 2014. godine na kraju drugog tromjesječja, navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

UO NPCG: U toku dobijanje kredita za rekonstrukciju restorana „Crno jezero“
Portal AnalitikaIzvor

Upravni odbor je informisan o procesima vezanim za kapitalne investicije u NP Durmitor i NP Biogradska gora, odnosno, da je Ministarstvo održivog razvoja i turizma pripremilo građevinsku dozvolu za izgradnju restorana Crno jezero, da je u toku dobijanje kredita za rekonstrukciju tog objekta, kao i da je javni poziv - tender završen i da je izabran najpovoljniji ponuđač sa cijenom 275.000 eura.

Kad je izgradnja hotela i restorana na Biogradskoj gori u pitanju Upravni odbor je obaviješten da je završena izrada i revidovanje glavnih projekata, da je predat zahtjev za dobijanje građevinske dozvole Opštini Kolašin. Očekuje se i da će Direkcija javnih radova u kratkom roku raspisati tender za izvođača građevinsko - zanatskih radova. Za dobijanje građevinske dozvole neophodano je i rješenje Agencije za zaštitu životne sredine, čije dobijanje je u toku.

Članovi UO su obaviješteni i da je završen i opremljen Centar za posjetioce i izgrađeni ulazni punktovi na lokacijama Gradina i Grebaje u NP Prokletije čije je otvaranje predviđeno za 30. jul 2014. Osim toga u cilju realizacije sanitarne sječe u tom parku potpisan je sporazum sa Upravom za šume za pružanje stručne podrške prilikom doznake snjegoizvala, vjetroizvala i oboljelih stabala.

Takođe, UO je informisan da je počela naplata ulaznica u NP Lovćen 8. jula i do 23. jula prodato je oko 5.200 ulaznica. Članovi UO su obaviješteni i da su u toku razgovori sa resornim ministarstvom na kandidovanju projekata koji bi bili podržani kapitalnim budžetom u narednoj godini.

Na XXIV sjednici UO usvojen je Finansijski izvještaj za drugi kvartal 2014. godine, ali je i ukazano je na vrlo složenu finansijsku situaciju u JP. Donijeta je odluka da se na narednoj sjednici predloži rebalans finasijskog plana i predloži plan kratkoročnih mjera.

Pored toga UO je podržao Donošenje Odluke o korišćenju drvnih sortimenata za potrebe NP Prokletije, odnosno, za potrebe lokalnog stanovništva ( izgradnju mostova, zamjene krovova na katunskim kolibama i slično), zaključuje se na kraju saopštenja.

Portal Analitika