Politika

ŠARKIĆ: Podrška Norveške od izuzetne važnosti

2807sarkicasok
D
ržavni sekretar Ministarstva odbrane Bojan Šarkić primio je danas u oproštajnu posjetu nerezidentnog izaslanika odbrane Kraljevine Norveške u Crnoj Gori, pukovnika Esbena Asa (Aass). Odlazeći vojni izaslanik sastao se i sa načelnikom Direkcije za međunarodnu saradnju potpukovnikom Sašom Jovanovićem, saopšteno je Portalu Analitika iz Ministarstva odbrane.

ŠARKIĆ: Podrška Norveške od izuzetne važnosti
Portal AnalitikaIzvor

-Šarkić je iskazao zahvalnost pukovniku Asu na ličnom doprinosu koji je pružio tokom svog mandata u jačanju saradnje između dvije zemlje. Naglasio je da je podrška Norveške na crnogorskom putu evroatlantskih integracija od izuzetne važnosti, te istakao uvjerenje da će Crna Gora  i u narednom periodu biti posevćena daljem razvoju saradnje u oblasti odbrane. Potpukovnik Jovanović iskazao je posebnu zahvalnost Ministarstvu odbrane Kraljevine Norveške na pružanju stručne pomoći u okviru DSSR projekta (projekat reforme bezbjednosnog sistema), na mogućnosti učenja engleskog jezika za pripadnike Vojske Crne Gore u okviru PELT projekta, kao i na sprovođenju projekta Building Integrity – Izgradnja integriteta u sekturu odbrane i bezbjednosti. Potpukovnik Jovanović je istakao da su pomenute oblasti saradnje naročito doprinijele  razvoju sposobnosti pripadnika Vojske Crne Gore i Ministarstva odbrane- navedeno je u saopštenju.

Potpukovnik As se zahvalio na dosadašnjoj saradnji i istakao da su ostvareni zavidni rezultati na putu ka punopravnom članstvu Crne Gore u NATO. Ponovio je da će Crna Gora i u narednom periodu imati podršku  Kraljevine Norveške na putu  evroatlantskih integracija.

 

Portal Analitika