Vaterpolo

Prlainović trijumf posvetio Dušanu Bilasu

prlainovic2807
S
rpski vaterpolisti vječno će pamtiti finalni trijumf nad Mađarskom, kojim su odbranili evropsko zlato. Jedan od njih je i Andrija Prlainović, koji je karijeru započeo u hercegnovskom Jadranu.

Prlainović trijumf posvetio Dušanu Bilasu
Portal AnalitikaIzvor

Nakon pobjede u finalu Evropskog prvenstva u Budimpešti, član italijanskog Pro Reka je kazao da mu je to najdraži trenutak u reprezentativnoj karijeri i da pobjedu posvećuje nedavno preminulom Dušanu Bilasu, koji je bio član zlatne generacije Jadrana koja je 1958. i 1959. godine sovojila prvenstvo SFRJ.

"Uz prvenstvo svijeta u Rimu, ovo mi je sa reprezentacijom najdraži trenutak. U nesvakidašnjem ambijentu pobijediti Mađare ovako ubjedljivo je... fenomenalno. Imao sam osjećaj da možemo dobro da odigramo. Posvećujem zlato mom prvom treneru Dušanu Bilasu koji je nedavno preminuo. Čestitam svima i uvijek moram da kažem da je čast biti dio ove ekipe", poručio je Prlainović.

Kapiten Srbije Živko Gocić je priznao da mu je sinoćnje finale bio meč života.

"Utakmica života, kako za mene, tako i za drugare. Ne znam kako smo pobijedili Crnu Goru, ali ću ponoviti ono što sam tada rekao, divno je biti kapiten ove ekipe. Nadam se da će ljudi koji nas vole i podržavaju, ponavljam vole i podržavaju, uživati u onome što smo mi uradili sada", rekao je Gocić.

Golman Gojko Pijetlović je proglašen za najboljeg čuvara mreže turnira.

"Nije najvažnije što sam proglašen za najboljeg, mada je ovo veliko priznanje. Prvi put sam prvi golman i sa ovakvom vrhunskom odbranom je bilo super igrati. Igrali smo dobro odbranu i u susretu sa Mađarima u grupi, ali sada nam je proradio igrač više. Ekipa me je poslije utakmice sa Crnom Gorom podržala i podigla. Hvala i Banetu Mitroviću koji me je sjajno zamijenio i da njega nije bilo, ne bismo ni igrali finale. Sve čestitke ekipi, zaista bili smo impresivni u finalu", rekao je Pijetlović.

rtcg.me

Portal Analitika