Politika

Sastanak crnogorskih i jermenskih članova odbora za bezbjednost

skupstinacg
J
ermenska delegacija Odbora za odbranu, nacionalnu bezbjednost i unutrašnje poslove boraviće od sjutra u trodnevnoj posjeti Crnoj Gori i tom prilikom se sastati sa crnogorskim kolegama.

Sastanak crnogorskih i jermenskih članova odbora za bezbjednost
Portal AnalitikaIzvor

Kako je najavljeno iz parlamenta, sastanak sa članovima Odbora za bezbjednost i odbranu planiran je sjutra.

U uvodnom dijelu učesnike će pozdraviti predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Mevludin Nuhodžić, šefica Misije OEBS-a u Crnoj Gori Janina Hrebičkova i predsjednik Odbora za odbranu, nacionalnu bezbjednost i unutrašnje poslove Jermenije, Koriun Nahapetian.

„Navedena posjeta se realizuje na inicijativu gostujuće delegacije uz podršku Kancelarije OEBS-a u Jerevanu, a u saradnji sa Misijom OEBS-a u Crnoj Gori, a ima za cilj upoznavanje sa zakonodavnim okvirom, iskustvima u sprovođenju parlamentarnog nadzora, kao i realizovanim reformama u sektoru odbrane i bezbjednosti u Crnoj Gori“, kazali su iz parlamenta.

Tokom posjete, pored sastanka sa članovima Odbora za bezbjednost i odbranu, predviđeni su i sastanci delegacije sa predstavnicima ministarstava unutrašnjih poslova i odbrane, kao i predstavnicima nevladinih organizacija Instituta alternativa, Centra za demokratiju i ljudska prava (CEDEM).

Portal Analitika