Politika

Suhih: Novi izbori mogući jedino bez Mugošine uprave

2707suhih
S
tav opštinskog odbora SDP-a bio je da je na nivou gradske uprave potrebno obezbjediti kadrovski diskontinuitet na ključnim mjestima upravljanja i odlučivanja u gradskoj upravi, a DPS je odbio ove naše prijedloge, izjavio je Đorđe Suhih, član Predsjedništva i Odbora Glavnog grada SDP-a.

Suhih: Novi izbori mogući jedino bez Mugošine uprave
Portal AnalitikaIzvor

U saopštenju dostavljenom Portalu Analitika se navodi da je Predsjedništvo SDP-a jednoglasno potvrdilo da je najbolje rješenje za građane Glavnog grada „da njenu gradsku upravu vodi nestranačka ličnost“.

- Potvrdili smo i da je za formiranje lokalne uprave važno da se izvrši finansijska konsolidacija, jer je Glavni grad sumnjivo zadužen oko 40 miliona, kao i da je neophodno da nezavisni revizori provjere poslovanje u proteklim godinama. Odluke oko ustupanja zemljišta KAP-u kao i u slučaju „Carine“ treba da budu provjerene od strane nove lokalne uprave i nadležnih državnih organa. Takođe smo ukazali na stav našeg opštinskog odbora da je na nivou gradske uprave potrebno obezbjediti kadrovski diskontinuitet na ključnim mjestima upravljanja i odlučivanja u gradskoj upravi. DPS je odbio ove naše prijedloge.

Suhih dodaje da je predsjedništvo stranke kojoj pripada sada otvorilo mogućnost da se do održavanja novih izbora obezbijedi funkcionisanje manjinske uprave koja bi zakonito i pošteno vodila grad.

- Takvu ponudu prije nešto više od godinu dana DPS je u pisanoj formi nudio Pozitivnoj u Nikšiću. Postizborna kriza u Glavnom gradu treba da bude riješena novim izborima, ali ne sa dosašnjom upravom Mugoše koja bi i na novim izborima nelegitimno zloupotrebljavala vlast u partijske predizborne svrhe. Dakle, novi izbori da, u roku koji se dogovori, ali ne sa upravom odlazećeg gradonačelnika – ističe on i dodaje:

- SDP je otvorio mogućnost za podršku manjinskoj gradskoj upravi do novih izbora i ostaje da se izjasne, ravnopravno, svi učesnici koji imaju svoje odbornike u gradskoj skupštini. Kako DPS, DF, SNP, svejedno. Ko bude prihvatio taj koncept, da konstituišemo gradsku upravu koja bi do novih izbora vodila grad i omogućila fer i ravnopravne uslove za izbore.

Portal Analitika