Zabava

Evo gdje horoskopski znaci naradije idu na odmor

2707turistihoroskop
H
oroskopski znakovi drugačiji su u mnogim aspektima života, pa i u onome čemu teže u putovanjima i vrstama odredišta.

Evo gdje horoskopski znaci naradije idu na odmor
Portal AnalitikaIzvor

Nekome više gode daleka putovanja u neizvjesnost, drugima je najvažnija udobnost, a trećima prestiž mjesta koje su posjetili. Evo kako zodijački znakovi određuju gdje će i zašto putovati kao turisti.

OVAN: Ovnovi vole da istražuju nova i međusobno drugačija odredišta. Koriste najbrža prijevozna sredstva, kako bi čim prije stigli do cilja. Pustolovnog su duha i u skladu s tim - odmor im podrazumijeva adrenalinske aktivnosti – rafting, ronjenje, bandži džamping i jahanje.

BIK: Nepregledni brežuljci idealan su pejzaž za odmor Bikova. Prioritet im je udobnost, pa sve planiraju unaprijed: od rezervacije avionskih karata do hotelskog smještaja. Veoma su vezani za dom, pa izbjegavaju putovanja u daleke i nepoznate krajeve. Prije se drže poznatog okruženja.

BLIZANCI: Blizanci vole da putuju u društvu prijatelja ili rođaka s kojima imaju puno tema za razgovor. Vladajuća planeta im je Merkur, koji ih navodi stalnu interakciju i misaonu aktivnost. Da bi izbjegli monotoniju, priklanjaju se paket-aranžmanima i grupnim putovanjima. Na odmor obavezno nose brojne sprave, knjige i časopise.

2707turistihoroskop1RAK: Rakovi su najsretniji kad su blizu vode, bila ona more, jezero ili rijeka. Omiljene aktivnosti su im plivanje, jedrenje i skijanje na vodi. Nisu suviše pustolovni, pa obično svake godine biraju istu destinaciju za odmor. Žele da se osjećaju kod kuće i kad su na putu. I nikad im ne dosadi da se vraćaju na isto mjesto.

LAV: Lavovi su privrženi odmoru sa stilom. Umjesto napornih i neudobnih aktivnosti poput pješačenja ili vožnje bicikla, vole da se razmaze, pa radije biraju dobru masažu ili drugi spa tretman. Spremni su da se potroše na luksuzno krstarenje ili boravak u hotelu s pet zvjezdica. Omiljene su im egzotične i svjetski poznate destinacije.

DJEVICA: Djevice vole da vode brigu o svemu, pa će prije putovanja provesti temeljno istraživanje, popisati mjesta koja valja posjetiti i stvari koje trebaju ponijeti. Osjećaju krivicu ako uludo potroše vrijeme i novac. Idealan odmor im je boravak u prirodi, razgledanje kulturnih znamenitosti ili medicinski turizam.

2707turistihoroskop2VAGA: Vage vole eleganciju i odmor sa stilom. Najbolje se osjećaju na prestižnim lokacijama. Kampovanje nudi premalo udobnosti za njihov ukus. Najdraža su im kratka i ležerna putovanja, bez prevelikih naprezanja. Budući da vole lijepo da izgledaju, sobom nose i elegantnu odjeću.

ŠKORPIJA: Škorpije vole da putuju u egzotične krajeve koje drugi ne posjećuju toliko često. Posjeta egipatskim piramidama ili tura Kineskim zidom je tip odmora kao stvoren za ovaj znak. Dobro podnose sve klimatske uslove. Paket-aranžmani, kao i putovanja uz pratnju vodiča, nisu njihov tip putovanja.

STRIJELAC: Strijelci nisu za odmor daleko od gradske vreve, naprotiv. Njihova vizija odmora obuhvata obilje zabave i druženja, a nikako izležavanje uz knjigu. Rođeni su putnici i najradije bi posjetili sva mjesta u turističkim vodičima. Nisu ni protiv kampovanja ili trekinga kao sastavnog dijela odmora.

2707turistihoroskop3JARAC: Jarci vole kopno, pa uživaju u boravku u planinama i brdima. Iako bi koji put voljeli da sebi priušte luksuzan i udoban odmor, razumno raspolažu novcem i odbijaju da se zaduže. I kada je na odmoru, Jarcu je stalo do ravnoteže, pa ne pretjeruje s naporima i aktivnostima. Omiljene destinacije su im mjesta pod šumom.

VODOLIJA: Vodolije nisu osobiti planeri i ne planiraju odmor mjesecima unaprijed. Vole nekonvencionalna, prikrivena mjesta, bez velikih gužvi. Idealan odmor uključuje meditaciju i potragu za unutrašnjim mirom. Može im biti teško da nađu saputnika za ovakav tip odmora.

RIBE: Ribe vole vodu i odmah bi se uputile prema primorskim krajevima ili barem većem, bistrom jezeru. Odmor iz snova uključuje ronjenje s bocom, ronjenje s maskom, veslanje i vožnju gliserom. Vrlo su emotivne i romantične, pa odmor vole da provedu s partnerom.

Izvor: tportal.hr; foto: luggageonline.com, supershuttle.com, gototravel.ro, bluewateryachting.com

Portal Analitika