Politika

IO SNP: Milić i podgoričko rukovodstvo da finalizuju dogovor sa ELPG

snpok2607
I
zvršni odbor Socijalističke narodne partija ovlastio je danas predsjednika SNP-a Srđana Milića i rukovodstvo SNP Glavnog grada da pristupe finalizaciji dogovora sa Koalicijom „Evropsko lice Podgorice“, kako bi se što prije ispoštovala izborna volja građana i konstituisala nova demokratska vlast u Podgorici, saopšteno je nakon današnje sjednice tog organa SNP-a.

IO SNP: Milić i podgoričko rukovodstvo da finalizuju dogovor sa ELPG
Portal AnalitikaIzvor

- Izvršni odbor očekuje da se u najkraćem roku dođe do konstituisanja i izbora izvršne vlasti i u svim ostalim opštinama gdje su održani lokalni izbori, uz spremnost SNP-a da se vlast konstituiše uz poštovanje istih standarda i principa – navodi se u saopštenju SNP-a dostavljenom Portalu Analitika.

Predsjedništvo Socijaldemokratske partije otvorilo je sdinoć nakon petočasovne rasprave mogućnost za formiranje manjinske vlasti  koalicije Evropsko lice Podgorice u Glavnom gradu.

IO SNP-a takođe je dao punu podršku preduzetim aktivnostima Predsjednika SNP, Kluba poslanika i opštinskih odbora SNP Herceg Novog i Kolašina, u cilju odbrane izborne volje građana ova dva grada.

- SNP će izbornu volju građana braniti svim legitimnim, demokratskim i političkim sredstvima.

Izvršni odbor insistira da nadležni državni organi obezbijede striktnu primjenu zakona, naročito u dijelu krivične odgovornosti pojedinaca iz DPS-a, koji pokušavaju da  otmu  većinsku volju građana Herceg Novog. Istvremeno DPS, na do sada nezabilježen način, onemogućava konstituisanje Skupštine opštine Kolašin. Izvršni odbor je definisao plan konkretnih aktivnosti koje treba da realizuju opštinski odbori SNP Herceg Novog i Kolašina , uz punu koordinaciju sa Rukovodstvom Partije  - naovdi se u saopštenju.

 

Portal Analitika